Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Αλεξάνδρειας: Χελιδονίσματα

Τα ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα του Μαρτίου, η συνήθεια δηλαδή να γυρίζουν  τα παιδιά της σχολικής ηλικίας στα σπίτια, κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού και να τραγουδούν για τον ερχομό της άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών.

Κρατώντας λοιπόν αυτό το έθιμο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ & Β΄τάξης, σήμερα 21 Μαρτίου , ημέρα της εαρινής ισημερίας, συνοδεία των εκπαιδευτικών Καραμούσα Τζένης, Μοσχοπούλου Γεωργίας, Κουικόγλου Άννας και της Διευθύντριας Διαμαντοπούλου Μαρίας αλλά και μαμάδων μελών της σχολικής μας οικογένειας, επισκεφθήκαμε και τραγουδήσαμε τα κάλαντα της άνοιξης. Περάσαμε από την πλατεία του χωριού και τα κεντρικά καταστήματα :

τον φούρνο του Τριανταφυλλόπουλου Άκη

το περίπτερο του Διακόπουλου Σάκη

το φαρμακείο του Μουρατίδη Φώτη

το σούπερ μάρκετ της κυρίας Στεργιοπούλου Κυριακής

το παντοπωλείο του Κωστόπουλου Θωμά

το καφέ του Καραγκούνη Ντίνου(escape)

το σούπερ μάρκετ της κυρίας Παπαδοπούλου Τατιάνας

το κατάστημα τυχερών παιχνιδιών της κυρίας Πετικοπούλου Έφης

το καφέ του κυρίου Αργιαντόπουλου Γεώργιου (sport café)

το σούπερ μάρκετ του Παπαδόπουλου Θωμά

το καφέ – ουζερί του Αδαμόπουλου Γιώτη

καθώς και το κρεοπωλείο του Διβόπουλου Σωτήρη

Οι προαναφερθέντες καταστηματάρχες κέρασαν γλυκά τα παιδιά, γλειφιτζούρια, σοκολάτες, καραμέλες και χρήματα για το ταμείο του σχολείου.

Η άνοιξη ανοίγει τις καρδιές των ανθρώπων και τους γεμίζει με φως και αγάπη, όπως και τα χαμόγελα των μαθητών και μαθητριών μας.

Ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία για την εγκάρδια υποδοχή, τους μαθητές και τις μαθήτριες που με ζωντάνια και γνώση έψαλαν τα κάλαντα της άνοιξης, αλλά και τις μαμάδες για τη συνοδεία και την συμπαράσταση.

Σχολείο Λουτρού Αλεξάνδρειας
Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νάουσας κατά τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές