Δημήτρης Μάντζος: «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική αντιπολίτευση στη ΝΔ»

Δημήτρης Μάντζος: «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική αντιπολίτευση στη ΝΔ»

 

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπουτου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κάνοντας μία αποτίμηση του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «ουδείς επιχαίρει με το γεγονός ότι ο χάρτης της χώρας κυριαρχείται από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής χαιρόμαστε διότι έχουμε αύξηση ποσοστών σχεδόν 50% και κατά 200.000 ψήφους σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με το 2019. Είναι μια υπέρβαση των προγνωστικών και των δημοσκοπικών προβλέψεων και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης την οποία πρέπει κανείς να επισημαίνει με πολύ θετικό τρόπο.

Εκπέμψαμε ένα θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα, το οποίο επιβραβεύθηκε. Δεν αποδοκιμαστήκαμε για αυτά που λέγαμε. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν από τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη δική μας εναλλακτική πρόταση και έβαλαν το λιθαράκι τους στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτή η ιστορική παράταξη επιστρέφει».

Αφού ξεκαθάρισε πως «ό,τι έχουμε πει πριν τις εκλογές ισχύει απαρέγκλιτα», υπογράμμισε ότι «προφανώς θα πρέπει κανείς να προβληματιστεί γιατί μια κυβέρνηση διεύρυνσης των ανισοτήτων, λανθασμένης διαχείρισης επάλληλων κρίσεων και παρακρατικών μεθοδεύσεων στο κράτος δικαίου, έμεινε όρθια. Αν μη τι άλλο, ψάχνοντας για τον φταίχτη, πρέπει κανείς να σταθεί στο χρυσό χορηγό που έχει υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια».

«Η εθνική ανάγκη που προκύπτει από την κάλπη, είναι να έχουμε ξανά μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική εναλλακτική, μια ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Είναι αυτό που έλειψε. Αυτήν την αντιπολίτευση δεν μπορεί να την χαρακτηρίζει τίποτε άλλο παρά μόνο συνέπεια, σοβαρότητα, αλήθεια και αξιοπιστία. Δεν υπήρξε αξιόπιστη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον καμβά της αξιόπιστης, γνήσιας προοδευτικής αντιπολίτευσης δεν χωρά ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η διχόνοια, ούτε οι ανερμάτιστες και ασυνάρτητες πολιτικές προτάσεις. Αλλά ούτε και ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική στρατηγική ενός κόμματος που, όχι μόνο στέγασε τους ορφανούς ΑΝΕΛ και τον κ. Αντώναρο, αλλά τελικά έφτασε στο σημείο να “κλείσει και το μάτι” παραμονές των εκλογών στις ακραίες ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να εκφράζει τη Δημοκρατική Παράταξη.

Άρα, η ανάγκη είναι να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που είναι ο γνήσιος προοδευτικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Ώστε να ενώσουμε τους πολίτες να ακούσουμε τις αγωνίες τους και να εκφράσουμε ένα μήνυμά αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε και θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από την επόμενη εκλογική μάχη», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

«Δεν δοξολογούν και ευγνωμονούν όλοι οι Έλληνες που θα έχουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχουν και Έλληνες προοδευτικοί πολίτες που διαφωνούν και αντιτίθενται στις πολιτικές του επιλογές. Εμείς σε όλους αυτούς απευθύνουμε ένα ειλικρινές κάλεσμα: Ελάτε να φτιάξουμε μια παράταξη ορθού λόγου, σοβαρότητας, αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση Εκδηλώσεων Μνήμης από Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023: Συμμετοχή αθλητή του “Εν Σώματι Υγιεί”