Δήλωση του Διαμαντή Γκολιδάκη για το Παλατάκι της Καλαμαριάς: Μια ιστορική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και μια προσωπική δικαίωση

«Καλωσορίζουμε την προαναγγελία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το Παλατάκι της Καλαμαριάς, που θα αξιοποιηθεί  με τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπερταμείου  και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΓΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων η Βουλή των Ελλήνων θα εξετάσει το ύψος και τους τρόπους της χρηματοδότησης, έτσι ώστε το εμβληματικό αυτό κτίριο να παραμείνει ένα δημόσιο κτήριο με χρήσεις οι οποίες θα είναι απολύτως συμβατές με τον ιστορικό του χαρακτήρα.  Είναι μια ρεαλιστική λύση αλλά και ταυτόχρονα μια ιστορική απόφαση.

Αισθάνομαι πραγματική ικανοποίηση, καθώς ακριβώς ένα χρόνο μετά την εκλογή μου για πρώτη φορά στη Βουλή η απόφαση αυτή αποτελεί προσωπική δικαίωση των προσπαθειών που έκανα όλο αυτό το διάστημα  για να διασωθεί το Παλατάκι και να αξιοποιηθεί από την ίδια τη Βουλή. Το Παλατάκι αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης, που πρέπει με το πέρασμα του χρόνου να μη χαθεί, αλλά να αξιοποιηθεί. Και η Βουλή αποτελεί τον κατάλληλο φορέα για να αναλάβει το βάρος μιας συνολικής ανακαίνισης του ιστορικού αυτού κτηρίου, έτσι ώστε στο μέλλον να μετατραπεί σε Έδρα της Βουλής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και Φάρο του πολιτισμού για ολόκληρη την περιοχή και για τους πολίτες όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Ως βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως Καλαμαριώτης θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω την προσπάθεια».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο ειδικός καρδιολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης, σχολιάζοντας τη χτεσινή ανακοίνωση από τη μεριά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για  αξιοποίηση του Κυβερνείου στο Καραμπουρνάκι, με τη Βουλή των Ελλήνων να αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία για την ανακαίνιση και την αξιοποίησή του. Ο κ. Γκολιδάκης, που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, καθώς γεννήθηκε λίγα μέτρα μακριά από το Κυβερνείο, ενώ μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στο κέντρο της Καλαμαριάς, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα για την αξιοποίηση του ακινήτου και θα αναβαθμίσει ακόμη περαιτέρω την περιοχή.

Προηγούμενο άρθροΠράξεις για την Μακεδονία: Επίσκεψη Αντιπεριφέρεια Κιλκίς
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας-Νησελίου προς το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας