Δίχρωμα γλυκά κεκάκια Μάφινς, η πιο γλυκιά αδυναμία!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Ο χειμώνας σιγά σιγά πλησιάζει, όλο και πιο πολύ μένουμε σπίτι και γιατί να μη φτιάξουμε κάτι γλυκό για την οικογένεια;

Σκεφτείτε κάτι μικρούλικο, αλλά αφράτο και γλυκό.

Το βρήκα, θα φτιάξουμε τα αγαπημένα μου…..

Δίχρωμα γλυκά κεκάκια Μάφινς 3

Δίχρωμα κεκάκια μάφινς βανίλια – σοκολάτα

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

250 γρ. βιτάμ βούτυρο λιωμένο

450 γρ. ζάχαρη

5 μέτρια αυγά

250 γρ. γάλα φρέσκο

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)

2 βανίλιες

3 κ.γ. κακάο διαλυμένο με λίγο νεράκι, για το 1/3 της ζύμης μας

Δίχρωμα γλυκά κεκάκια Μάφινς 2

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε  πρώτα το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.

Κατόπιν ρίχνουμε τμηματικά ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να  έχει μία κρεμώδη υφή.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα και φυσικά τις 2 βανίλιες.

Μόλις χτυπηθούν όλα πολύ καλά, κρατάμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε μέσα σε αυτή και το διαλυμένο μας κακάο. Έτσι έχουμε δύο ζύμες, μία ζύμη βανίλιας και μία ζύμη σοκολάτας.

Στη συνέχεια βάζουμε σε κάθε cup cake 2/3 της ζύμης με τη βανίλια και 1/3 της ζύμης με τη σοκολάτα.

Δίχρωμα γλυκά κεκάκια Μάφινς 1

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν καλά.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΤοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022