Διάταξη για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή

ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός του Ιανουαρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα διευκολύνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε εχθές στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Το θέμα τέθηκε με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης μιας βιώσιμης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών προς τους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

«Είναι στις προθέσεις του υπουργείου -και μάλιστα στο νομοσχέδιο, που προτίθεται να κατεβάσει το πιο πιθανό εντός του μήνα- να περιλαμβάνεται μια τέτοιου είδους διάταξη, η οποία πέρα από τη διευκόλυνση, δηλαδή τον αριθμό των δόσεων που θα προβλέπει για την αποπληρωμή αυτών των υποχρεώσεων, θα πρέπει να έχει μια μέριμνα και για το ζήτημα των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα βεβαιωμένα και οφειλόμενα ποσά και ιδιαίτερα σε σχέση με τα επιτόκια, τα οποία έχουν επιβαρύνει αυτά τα ποσά», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών. Πρόσθεσε δε, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η διάταξη αυτή να κατατεθεί, αν είναι δυνατόν, μέσα στον Ιανουάριο, με στόχο να αποτελέσει μια «πραγματική ανάσα για τις οφειλές προς τους δήμους, και για τους δήμους και γι’ αυτούς, οι οποίοι έχουν χρεωθεί τα αντίστοιχα ποσά».

«Τα ποσά, που έχουν συσσωρευθεί, παρότι δεν έχουν υπολογιστεί, γιατί αφορούν διαφορετικούς δήμους, διαφορετικούς φορείς, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ., πρέπει να είναι πάρα πολλά», είπε ο κ. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ΚΕΔΕ προκειμένου να καταγράφει τον σφυγμό των προβλημάτων και προκειμένου να καταλήγουν σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες.

Προηγούμενο άρθροΜέσω ΕΛΓΑ, ΠΣΕΑ και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης οι αποζημιώσεις στους -πληγέντες από την κακοκαιρία- αγρότες και κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθροCooking recipes: Orange pie with crust sheet (filo)