Λεπτομέρειες για την καταβολή αποζημίωσης σε δημοτικούς συμβούλους καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την καταβολή αποζημίωσης σε δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

     Η αποζημίωση αφορά μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις τον μήνα, ενώ δεν καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται: α) Στους δήμους των εκλογικών περιφερειών Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιά και Α’ Θεσσαλονίκης (εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι που υπάγονται σε αυτές τις περιφέρειες), β) στους λοιπούς δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του δήμου.

     Το ύψος της αποζημίωσης, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό τού οικείου ΟΤΑ. Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις. Την αποζημίωση δικαιούται και ο δημοτικός σύμβουλος που αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται κατ’ ανώτατο όριο στο ύψος των 6.730.560 ευρώ.

    Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣε 20.000 ανέρχονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη από το 2016 – τα 2659 στην Ελλάδα. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο για τον έλεγχο της νόσου
Επόμενο άρθροΕΕ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.