Χταπόδι στον φούρνο «κλεισμένο» σε λαδόκολλα

Χταπόδι στον φούρνο «κλεισμένο» σε λαδόκολλα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Φτιάξτε το πιο νόστιμο χταπόδι στη λαδόκολλα και απολαύστε το με την οικογένειά σας ή με τους αγαπημένους φίλους σας.

Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ η γεύση του γράφει…

 

Η συνταγή δική σας.

Από τον Χάρη Στασινή του μεζεδοπωλείου “Κάπαρη” Σίκινος

Υλικά

1 χταπόδι ολόκληρο 1200 γρ.

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι από κρασί

3 κ.σ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

Για το φινίρισμα

φρέσκη ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε.

Κόβουμε τα πλοκάμια και τα αφήνουμε ολόκληρα

Στο ταψί απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας και μέσα βάζουμε όμορφα το χταπόδι και το περιλούζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, το πιπέρι και κάπου “κρύβουμε” 2 φυλλαράκια δάφνης.

Κλείνουμε την λαδόκολλα καλά και δένουμε με σπάγγο κουζίνας.

Βάζουμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για 2 ώρες.

Ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκη ρίγανη.