Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές – Γεύση ονειρική!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος. Το καλοκαιράκι καλά κρατεί, η ζέστη αφόρητη, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω.

Ανασκουμπωνόμαστε, σηκώνουμε τα μανίκια και φτιάχνουμε ένα θαλασσινό πεντανόστιμο πιάτο. Χταπόδι στιφάδο.

Η συνταγή δική σας.

Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές 1

Χταπόδι στιφάδο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά διαδικασία:

1 κιλό χταπόδι

1 κιλό κρεμμύδια μεγάλα

κατά προτίμηση άσπρα

4 μεγάλες ντομάτες

1 κουταλιά πελτε ντομάτας

1 φλιτζάνι κρασιού ξύδι

1 φλιτζάνι κρασιού κρασί της αρεσκείας μας

3 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανό

Δαφνοφυλλα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ζάχαρη

Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές 2

Εκτέλεση:

Βράζουμε το χταπόδι με το ξύδι.

Αφαιρούμε και τεμαχίζουμε.

Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές 4

Στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κρεμμύδια καθαρισμένα ολόκληρα και το σκόρδο.

Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρασί.

Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές 5

Αφού τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ.

Δαφνόφυλλο και ζάχαρη.

Αφού πάρει βράση (αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε) λίγο πριν σβήσουμε ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

Χταπόδι στιφάδο για όλες τις εποχές 3

Σερβίρουμε με τζατζίκι ή φέτα τυράκι ή σαλάτα εποχής και ένα κρασάκι απαραίτητο.

Καλή σας όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΥπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 14.641 αναπληρωτών Α/θμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση και στη Γενική Εκπαίδευση