Το χταπόδι είναι θαλασσινός μεζές εκλεκτός και αγαπημένος και βέβαια πρωταγωνιστεί στη θαλασσινή κουζίνα… Γίνεται με χίλιους τρόπους και συνοδεύει το ούζο δίπλα στη θάλασσα… ελληνικές άνοιξες και καλοκαίρια..
Στα Τριζόνια το κρυμμένο νησάκι του Κορινθιακού με την ξεχωριστή γοητεία… τα αγριμάκια της φύσης, την απόλυτη ηρεμία … χωρίς αυτοκίνητα δοκιμάσαμε θαλασσινή κουζίνα σε μορφή αυθεντική από την Νατάσα Σίνη.
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το απίθανο ξενοδοχείο Ιασμος και για καφέ, απίθανα πρωινά, πρωτότυπες σαλάτες και λιχουδιές στο Ancora.
Πηγαίνετε και θα με θυμηθείτε…
Από τη Νατάσα Σίνη, εστιατόριο Όστρια, Τριζόνια
Υλικά
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια.
Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού με λίγο χλιαρό νερό, που μόλις το σκεπάζει.
Μετά από 45 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά .
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι γιατί έχει αλάτι από μόνο του.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.