Την παρακάτω πιτούλα τη φτιάξαμε μαζί με τη γυναίκα μου τη Σοφία και σας παρουσιάζω αυτούσια τη συνταγή.
Είναι χωριάτικη χορτοτυρόπιτα με φύλλα και γέμιση.
Δοκιμάστε τη, θα σας καταπλήξει!
Χορτοτυρόπιτα με στρώσεις φύλλα και γέμιση
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Την ποσότητα την κανονίζουμε ανάλογα με το ταψί μας
Για τα φύλλα :
Αλεύρι
Αλάτι
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
Σπανάκι
Σέσκουλα
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Πράσο
Άνηθο οπωσδήποτε
Φέτα τυράκι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Κάνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση τσιγαρίζοντας τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε τετραγωνάκια.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τριμμένα με λίγο αλάτι και τέλος τη φέτα.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη μας (εδώ για 7 φύλλα).
Αλείφουμε το ταψί μας με σπορέλαιο και ξεκινάμε να βάζουμε φύλλα που δεν χρειάζεται να είναι και πολύ λεπτά.
Φύλλο και γέμιση ραντίζοντας με σπορέλαιο έως το τελευταίο.
Σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ενώ καλό θα είναι να τη ραντίζουμε 2 φορές με νεράκι.
Για πρωινό ή βραδινό αλλά και για όλες τις ώρες είναι ό,τι καλύτερο.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι ή αϊράνι.