
Σήμερα θα φτιάξουμε μια καταπληκτική πίτα, με αγνά υλικά και τόσο νόστιμη που η γεύση της θα σας καταπλήξει ευχάριστα.
Χωριάτικη πίτα με σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο,τυράκι και Ελληνικό μπέϊκον (τσιγαρίδες).
Μια γεύση νοσταλγίας από τα χρόνια της αθωότητας.
Στα χωριά του Ρουμλουκιού ήταν καθιερωμένο κάθε Σάββατο να υπάρχει πίτα σε κάθε σπίτι.
Χωριάτικη πίτα
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Κανονίζουμε τις αναλογίες με την ποσότητα που θα κάνουμε αναλόγως το ταψί μας.
Για το φύλλο:
Αλεύρι
Αλάτι
Νερό
Λίγο ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
Όλα στιμμένα με αλάτι:
Σπανάκι
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Πράσο και φέτα τυράκι.
Εκτέλεση:
Κάνουμε 8 φύλλα και ξεκινάμε να στρώνουμε εναλλάξ φύλλα γέμιση στην οποία βάζουμε και κομματάκια τσιγαρίδες.
Τα φύλλα τα βουτυρώνουμε αλλά αν έχουμε λίπος από τις τσιγαρίδες μας και τα αλείψουμε όπως κάναν τότε και όπως το κάναμε και εμείς τώρα κάνει την διαφορά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα 44 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Τρώγεται ζεστή, συνοδεία με γιαούρτι ή τζατζίκι ή αϊράνι.