Χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικα – Βουνίσια μεστή γεύση

Μια χορταστική μακαρονάδα, με χοντρό μακαρόνι που αρέσει πολύ και λουκάνικο χωριάτικο ριγανάτο ή πρασάτο.

Οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους και η νοστιμάδα τους ξεχωριστή. Το τυρί φέτα πηγαίνει πολύ με την ντοματένια σάλτσα και το πιπέρι.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη μακαρονάδα και λαχανικά διάφορα ψητά στο φούρνο, όπως κολοκυθάκια σε φέτες και κομμάτια μελιτζάνας ή πιπεριάς όλων των χρωμάτων.

Αν δεν σας αρέσει το τυρί φέτα μπορείτε να πασπαλίσετε τη μακαρονάδα με το αγαπημένο σας χαρμάνι τυριών, όπως κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα ή πεκορίνο.

Χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικα

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού», Διχώρι Δωρίδας

Υλικά

500 γρ. χοντρά μακαρόνια, για παστίτσιο

3 κ.σ. ελαιόλαδο, εκλεκτό

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

3 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες

1 ποτήρι κόκκινο κρασί, αγιωργήτικο

800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

Για το φινίρισμα

Ντοματάκια κομμένα, στη μέση

Τρόπος παρασκευής

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο μέχρι να μαραθούν, ελαφρά χωρίς να πάρουν όμως χρώμα.

Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 12 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και 1 κ.γ. αλάτι τα μακαρόνια ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι καλά γιατί τα χοντρά μακαρόνια κρατάνε νερό.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε με τη λαβίδα.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί φέτα.

Ολόγυρα αν θέλουμε βάζουμε τα λουκάνικα και φινίρουμε με κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης και θυμαριού.

Βάζουμε και από ένα ντοματάκι στο κέντρο της μακαρονάδας.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.