Χωνάκια Σολομού με γαριδούλες και κρέμα τυριού, μια ξεχωριστή γευστική δημιουργία της κάθε ημέρας αλλά και της γιορτής.Πολύ μου άρεσε η συνταγή που φτιάξαμε με την Μαρία Φυλακούρη, ξενοδόχο της Λέρου.
Η συνταγή δική σας.
Χωνάκια Σολομού
Από την Μαρία Φυλακούρη του ξενοδοχείου Leros Princess, ΄Αλιντα Λέρου
Υλικά
200γρ. χλωρό τυρί ή ξινομυζήθρα
200γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
50 γρ.κόκκινο μπρικ
300γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες
Χυμό και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
10 κουμπάκια κάπαρης ξεπλυμένα
2 ποτήρια κρασί ροδίτη ή ασύρτικο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Tρόπος Παρασκευής
Ετοιμάζουμε την γέμιση χτυπώντας το τυρί για 1 λεπτό στο μπλέντερ μέχρι να «αφρατέψει» και να «στέκεται».
Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο, την κάπαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε τις γαρίδες με το κρασί για 2 λεπτά, για να πάρουν άρωμα και γεύση.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τότε τις ρίχνουμε στην γέμιση ανακατεύοντας απαλά με την σπάτουλα για να τις ενσωματώνουμε με το μίγμα του τυριού.
Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.
Βάζουμε την γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο που δίνει σχήμα.
Τυλίγουμε τις φέτες σολομού, σαν χωνάκια και τα γεμίζουμε.
Διακοσμούμε με το μπρικ και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα για 1 ώρα και σερβίρουμε σε όστρακο ή πιατέλα.
Salmon cornets with shrimp and cream cheese, a unique culinary creation for everyday as well as for days of celebration.
I liked the recipe that we prepared with Maria Fylakouri, hotelier of Leros, very much.
Salmon cornets
By Maria Fylakouri of Leros Princess Hotel, Alinda Leros
Ingredients
200 gr fresh (chloro) cheese or sour mizithra cheese
200 gr peeled shrimps
50 gr red salmon caviar
300 gr smoked salmon in slices
Juice and zest of 2 limes
4 sprigs dill finely chopped
10 buttons of rinsed capers
2 glasses of wine Roditi or Assyrtiko
Sea salt
Freshly ground black pepper
How to prepare
Prepare the stuffing whisking the cheese for 1 minute in a blender until it gets “fluffy” and “standing”. Pour the juice and zest of a lime, capers, freshly ground pepper and a pinch of salt.
In a saucepan boil the shrimps with wine for two minutes to get aromas and flavor.
Drain and leave to cool. Then pour them in the filling, stirring gently with a spatula to integrate with the cheese mixture.
Finally add the dill.
Pour the filling into a pastry bag with a nozzle that gives shape.
Roll the salmon slices, like cones and fill them.
Decorate with red caviar and refrigerate, covered, for 1 hour and serve in a shell or platter.