Εδώ σας έχω κάτι απλό, αλλά σίγουρα πεντανόστιμο, αφού όλοι είμαι βέβαιη το γνωρίζετε από πρώτο χέρι. Είναι η αγαπημένη μας χοιρινή τηγανιά, γεύση γνήσια ελληνική που λαχταράνε όλοι.
Για συνοδευτικό θα σας πρότεινα πένες ριγκατόνι ή πατατούλες.
Χοιρινή τηγανιά
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
1 κουτί μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρή πιπεριά πράσινη
1 κύβο νοστιμιάς
1 λεμόνι φρέσκο
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο μπαλσάμικο ξύδι με γεύση ροδιού
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμά, ρίγανη, κόκκινη καυτερή πιπεριά, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Την τηγανιά μας την μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ με όλα τα παραπάνω υλικά μέσα.
Την επόμενη ημέρα, τη βάζουμε έτσι με τα ζουμιά της να ψηθεί με 2 ποτήρια ζεστό νερό, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν τελειώσει εντελώς το νερό μας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε την τηγανιά μας και σε 2 λεπτά σβήνουμε το μάτι. Έτσι γίνεται πιο ελαφρύ το φαγητό μας και χωρίς πολλά λιπαρά.
Καλή σας επιτυχία!