Χοιρινή τηγανιά – Γεύση ονειρική και πολύ ..απογειωτική!

Χοιρινή τηγανιά
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Εδώ σας έχω κάτι απλό, αλλά σίγουρα πεντανόστιμο, αφού όλοι είμαι βέβαιη το γνωρίζετε από πρώτο χέρι. Είναι η αγαπημένη μας χοιρινή τηγανιά, γεύση γνήσια ελληνική που λαχταράνε όλοι.

Για συνοδευτικό θα σας πρότεινα πένες ριγκατόνι ή πατατούλες.

Χοιρινή τηγανιά 3

Χοιρινή τηγανιά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά

1 κουτί μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης

1 μικρή πιπεριά πράσινη

1 κύβο νοστιμιάς

1 λεμόνι φρέσκο

1 κ.σ. μουστάρδα

λίγο μπαλσάμικο ξύδι με γεύση ροδιού

αλάτι

πιπέρι

μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμά, ρίγανη, κόκκινη καυτερή πιπεριά, μοσχοκάρυδο

Χοιρινή τηγανιά 2

Εκτέλεση:

Την τηγανιά μας την μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ με όλα τα παραπάνω υλικά μέσα.

Χοιρινή τηγανιά 3

Την επόμενη ημέρα, τη βάζουμε έτσι με τα ζουμιά της να ψηθεί με 2 ποτήρια ζεστό νερό, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

 Όταν τελειώσει εντελώς το νερό μας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε την τηγανιά μας και σε 2 λεπτά σβήνουμε το μάτι. Έτσι γίνεται πιο ελαφρύ το φαγητό μας και χωρίς πολλά λιπαρά.

Χοιρινή τηγανιά 4

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 08-02-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021