

Μια γλυκιά δημιουργία με στέβια αντί για ζάχαρη και είναι πολύτιμη για όσους ακολουθούν ειδική διατροφή, ισορροπημένη αλλά και υγιεινή.
Η στέβια είναι ένα γλυκαντικό φυτικής προέλευσης, που προέρχεται από την εκχύλιση των φύλλων του φυτού, αφού η περιεκτικότητα του σε γλυκαντική ύλη είναι πάνω από 98%. Η στέβια έχει μηδενικές θερμίδες. Η εμφάνιση του τελικού προϊόντος προσομοιάζει με αυτό της ζάχαρης.
Έτσι με έξυπνο τρόπο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη, χωρίς να χάσουμε κάτι από τη γλύκα της.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με στέβια
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe στις Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
4 φλιτζάνια νερό, εμφιαλωμένο
2 φλιτζάνια στέβια, σε σκόνη
1 ξύλο κανέλας
2 φλούδες πορτοκαλιού, ακέρωτου
200 γρ. αμύγδαλα, κοπανισμένα ή καρύδια
50 ml χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
Για το πασπάλισμα
Κανέλα ή Αμύγδαλα τριμμένα ή καρύδια τριμμένα
Τρόπος Παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη στέβια, την κανέλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να «κάψει» και ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί λαμπερό χρώμα.
Βγάζουμε από το σιρόπι το ξύλο κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το σιμιγδάλι, με ξύλινη κουτάλα.
Xρειάζεται προσοχή γιατί το καυτό σιμιγδάλι πετάγεται και μπορεί να μας κάψει.
Όταν απορροφηθεί το σιρόπι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το χαλβά σε φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
Βγάζουμε τα χαλβαδάκια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με κανέλα.
Μικρά μυστικά
Μπορούμε λίγο πριν σερβίρουμε τον χαλβά να τον πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα ή τριμμένο καρύδι, οπότε σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε τα αμύγδαλα και στο μείγμα σιμιγδαλιού.