Ένα δροσερό γλυκάκι, αρωματικό και πολύ νόστιμο, που γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Οι πινελιές κανέλας και γαρίφαλου του χαρίζουν μια εξωτική πινελιά.
Αυτός πρωτότυπος αρωματικός χαλβάς θα ενθουσιάσει τους φίλους μας vegetarian και τους vegan.
Xαλβάς ροδάκινου
Από το απίθανο Οινοποιείο Αργυρίου, Πολύδροσος Βοιωτίας
Υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλο ποτήρι χυμό ροδάκινου ή βερίκοκου
2 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε ψιλά κομμάτια
2 βανίλιες
900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1.200 ml εμφιαλωμένο νερό
200 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Για το πασπάλισμα
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός από τα δύο είδη σιμιγδαλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια.
Μόλις πάρουν μια γερή βράση τα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει με ξύλινη κουτάλα.
Το βάζουμε σε ταψί ή σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά, για 1 ώρα τουλάχιστον.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα Κεϋλάνης και γαρίφαλο.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, καρύδα ή και αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα.