

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο.
Για αυτόν το λόγο σκέφτηκα να σας προτείνω ένα ελαφρύ και γρήγορο στην παρασκευή του γεύμα, με αγνά χωριάτικα υλικά.
Φρέσκα αυγά από τις κοτούλες μου και τρυφερές γλιστρίδες από τον κήπο, θα είναι η βάση. Το έφτιαξα για σήμερα και θα το συνοδέψω με μια παγωμένη μπυρίτσα.
Η συνταγή δική σας.
Αυγουλάκια με γλιστρίδες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
200 γρ. γλιστρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
3-4 αυγά
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις γλιστρίδες και τις ρίχνουμε σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Τις στραγγίζουμε και τις τεμαχίζουμε.
Σε τετραγωνάκια κόβουμε τα κρεμμύδια μας και το σκόρδο.
Σε ελαιόλαδο ροδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν θέλουμε. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και μπούκοβο.
Ρίχνουμε τις γλιστρίδες μας ανακατεύοντας και στο τέλος τα αυγά μας με αλάτι και ρίγανη.
Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
Και είναι έτοιμο.
Για μεζεδάκι ή ακόμη και κυρίως πιάτο. Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος με πολύ μεράκι!





















