Aυγά aspic της ΄Ανοιξης
Από την γαλλίδα Lucyna Ostapczuk, κάτοικο Σκαλάδου Τήνου
Υλικά
4 αυγά
100 γρ.καρότα σε κυβάκια
100 γρ. αρακά
Φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
500 ml ζωμό βοδινού ή κοτόπουλο
Μισό κλαράκι δενδρολίβανου
2 γρ. αγάρ αγάρ
Τρόπος παρασκευής
Με ένα κουταλάκι σπάμε προσεκτικά τα αυγά στο επάνω μέρος ώστε να ανοίξουμε μια τρύπα διαμέτρου 2 cm. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του αυγού σε ένα μπολάκι για να το χρησιμοποιήσουμε σε άλλη παρασκευή και κρατάμε μόνο το κέλυφη.
Τα πλένουμε προσεκτικά και τα στεγνώνουμε.
Βράζουμε το ζωμό με το δενδρολίβανο και μόλις κοχλάσει προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
Κρατάμε το ζωμό σε κατσαρόλα περιμένοντας να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα για να διαλυθεί. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις.
Με κουτάλι γεμίζουμε τα κελύφη από τα αυγά κατά τα ¾ με τον αρακά, το καρότο, τον δυόσμο και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με τον ζωμό.
Βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο στην θήκη των αυγών και τα αφήνουμε μέχρι να σχηματιστεί το ζελέ και να κρυώσει καλά. Τότε αφαιρούμε τα κελύφη και σερβίρουμε σε πιάτο τα ζελεδένια αυγά μας δίπλα στα πασχαλινά. Ολόγυρα διακοσμούμε με ρόκα ή σταμναγκάθι.
Μικρά μυστικά
Για να κάνουμε πιο εύκολη την συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης