Ένα τζατζίκι υπερτροφή. Εκτός του γιαουρτιού και του αγγουριού έχει και το αβοκάντο, που είναι πολύτιμο για τον οργανισμό μας. Φανταστείτε ότι μισό αβοκάντο, περίπου 70 γρ., προσφέρει 135 θερμίδες, 3 γρ. φυτικών ινών και 14 γρ. λιπαρών, από τα οποία 8 γρ. είναι τα «καλά λιπαρά» και Ω-3 λιπαρά. Επίσης το αβοκάντο περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β κυρίως Β1, Β2, Β6. Ακόμα περιέχει κάλιο και μαγνήσιο.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εντάξουμε το αβοκάντο στη διατροφή μας με κάθε τρόπο.
Aβοκάντο τζατζίκι
Από το εστιατόριο Άμμος, Κυπαρισσία Πελοπόννησος
Υλικά για 4 άτομα
2 ώριμα αβοκάντο
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 πρέζα αλάτι
3-4 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ξύδι λευκό, από κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.
Τρίβουμε το αγγούρι, στο χοντρό του τρίφτη και το στύβουμε πολύ καλά στο σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβοκάντο, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το αγγούρι.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με μια λωρίδα αγγούρι και λεπτές φετούλες κόκκινης πιπεριάς.