Άλλη μία υπέροχη και συγχρόνως νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή. Είναι τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια, εκλεκτά, μια γεύση που θα σας συναρπάσει.
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα με σφολιάτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλων)
3 κόκκινα μήλα (κομμένα σε κύβους)
80 γρ. ζάχαρη
100 γρ. καρύδια
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Λίγη κανέλα
Λίγος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
Άρα με τα 2 φύλλα βγαίνουν 24 κομμάτια.
Για τη γέμιση βάζουμε τα τεμαχισμένα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμισή μας, κλείνουμε σε πουγκί και τα βάζουμε σε ατομικές φόρμες.
Από επάνω αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε λίγη έξτρα κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο μας.
Μόλις ψηθούν, βάζουμε ζάχαρη άχνη.
Έτσι απολαμβάνουμε ένα απλό, αλλά σίγουρα πεντανόστιμο γλυκάκι.
Καλή σας επιτυχία.