Αρωματικοί κεφτέδες φούρνου – Νοστιμιά που γράφει…

Το Διχώρι είναι αγαπημένος μου προορισμός, αν με χάσετε ξέρετε που θα με βρείτε… κρυμμένη στα Βαρδούσια, εκεί που οι βουνοκορφές παιχνιδίζουν με τα σύννεφα και ο ήλιος «παίζει» ένα ατελείωτο κρυφτό …. Στιγμιότυπα φωτός υπέροχα με τα αγριμάκια του δάσους αλεπουδίτσες, αγριογούρουνα, ζαρκαδάκια να φθάνουν στην πλατεία μπροστά στο εστιατόριο της Μαρίνας για φαγητό… μέχρι αυτά γνωρίζουν ότι η Μαρίνα είναι εκεί χειμώνα καλοκαίρι… Η αλήθεια είναι ότι στο Διχώρι νοιώθεις άλλος άνθρωπος, ρηλαξάρεις και γεμίζεις μπαταρίες.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το γαλακτομπούρεκο εκπληκτικό και οι σοκολατίνες υπέροχες…

Το τσάι με μέλι είναι τόσο αρωματικό ….

Κάθε φορά που ανεβαίνω στο Διχώρι, πάντα ινγκόγνιτο… όπως και τόσοι άλλοι, περνάω υπέροχα. Οι ήχοι της φύσης, οι γεύσεις και η παρέα της Μαρίνας με γαληνεύουν… τα γέλια και τα πειράγματα και οι ατελείωτες γευστικές δοκιμές με ρηλαξάρουν.

Στην τελευταία μου απόδραση…  δοκίμασα τα αρωματικά κεφτεδάκια που ζυμώσαμε με νιφάδες βρώμης αντί για ψωμί και ψήσαμε στο φούρνο … για να είναι υγιεινοί και διαιτητικοί. Αντί για ντομάτα βάλαμε λίγη πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης.

Μετά τον ελληνικό καφέ και τα γλυκά νοιώσαμε ενοχές και κάναμε μια βόλτα στους καταρράκτες έτσι για να ξελαφρώσουμε από την πλημμύρα θερμίδων…

Αρωματικοί κεφτέδες φούρνου

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι Δωρίδας

Υλικά

600 γρ. κιμά από μοσχάρι , λάπα περασμένο μια φορά από τη μηχανή

1 μεγάλο ξερό λευκό κρεμμύδι, τριμμένο

1 κ.σ. πιπεριά κόκκινη,  λιωμένη στο μπλέντερ

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Μισό κ.γ. ρίγανη

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

5 κ.σ. νιφάδες βρώμης

1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο Μυτιλήνης

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.

 Ζυμώνουμε δυνατά και γυρίζουμε τον κιμά για να πάρει αέρα. Αρκούν 5-6 λεπτά για το ζύμωμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πάντως οι νιφάδες βρώμης δεν ξεχωρίζουν μέσα στον κιμά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους κεφτέδες στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους κεφτέδες.

Τους ραντίζουμε με ούζο για περισσή νοστιμιά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά και με την λαβίδα τα γυρίζουμε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με πλούσια σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές ή ακόμα πουρέ πατάτας…