Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο – Μια γνήσια Ποντιακή γεύση.

Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανοο - Μια γνήσια Ποντιακή γεύση.
Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Τελικά σαράντα χρόνια μέσα στους Πόντιους έγινα πιο Πόντιος και από αυτούς!

Η συνταγή είναι αποκλειστικά δική μου, αφού η μαγειρική εν τέλει είναι μεράκι και φαντασία..

Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο 3
Μαύρα λάχανα
Για όσους δε γνωρίζουν τί είναι τα μαύρα λάχανα, σας παραθέτω φωτογραφίες

Η συνταγή για εσάς:

Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο 1

Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

1 κιλό αρνάκι σπάλα σε μερίδες

½  κιλό φύλλα λάχανα σε κομματάκια

1 κρεμμύδι

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Αρνάκι φρικασέ με μαύρο λάχανο 2

Για το αυγολέμονο:

2 λεμονιών χυμό

2 αβγά

Θωρακίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και βάζουμε νερό να βράσει.

Τα λάχανα θέλουν μόνο 10 λεπτά βράσιμο στο τέλος, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και αυτό ήταν ..καλή μας όρεξη!

Είναι μια διαφορετική γεύση πραγματικά.

Συνοδεύεται με φέτα τυρί και ένα καλό κρασάκι.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 6-11-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022