Από τον Άρειο Πάγο διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δικηγόρος Απ. Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβησαν άμεσα στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με περιοριστικούς όρους.

Αναλυτικότερα, η κ. Κλάπα και η κ. Αδειλίνη διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.
Όπως είναι γνωστό, ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους, παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης, που καθ΄ ομολογία τέλεσε.

Παν. Τσιμπούκης / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροe-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων και αποκλειομένων ιατρών ΚΕΠΑ
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 18 Ιουνίου – Σημαντικά γεγονότα