Απίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες – Γεύση χάρμα

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Κολοκυθοκεφτέδες όλο άρωμα και γεύση… με πιπεριά και γλιστρίδα ή άγρια χόρτα. Νοστιμιά και θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Τους ψήνουμε στο φούρνο για να είναι ακόμα πιο υγιεινοί.

Εσείς όμως μπορείτε να τους κάνετε και τηγανητούς. Η επιλογή δική σας.

Απίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες 1

 Απίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες

Από τον Μανώλη Βαρδάκη, ταβέρνα «Μελίτακες» Δασάκι Πύργου, Ηράκλειο

 Υλικά για 4 άτομα

 600 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κρεμμύδια ξερά,

100γρ. πιπεριά πράσινη

100 γρ. γλιστρίδα ή βλίτα

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

2 αυγά

1 ποτήρι νερού γαλέτα

1 ποτήρι κρασιού αλεύρι, κοσκινισμένο

100 γρ. τυρί φέτα

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Λιαστή  ντομάτα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Απίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες 2

 Τρόπος παρασκευής

 Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι, πιέζοντάς τα για να φύγουν τα υγρά.

 Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλάτι και τα χτυπάμε για λίγο.

 Στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι.

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη γλιστρίδα ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε και αυτά.

 Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε απαλά.

 Βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο για να δέσει η ζύμη.

 Πλάθουμε σε κεφτέδες στο μέγεθος και το σχήμα που θέλουμε.

 Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

 Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.

Απίθανοι Κολοκυθοκεφτέδες 3

 Μικρά μυστικά

 Αν θέλουμε μπορούμε τους κολοκυθοκεφτέδες να τους κάνουμε και τηγανιτούς σε ελαιόλαδο με ελάχιστο σησαμέλαιο.

 Για να είναι η δημιουργία μας vegan και νηστίσιμη μπορούμε να μην βάλουμε τυρί φέτα

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΟι επίορκοι του ΕΤΑΔ και η …βοή της πιάτσας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος