Τα αφράτα τσουρεκάκια που θα φτιάξουμε σήμερα θα σας ξετρελάνουν.
Ιδανικά για το καφεδάκι μας, για το σχολείο των παιδιών, για τη δουλειά και για όλες τις ώρες της ημέρας.
Είναι σκέτος πειρασμός!
Η συνταγή για εσάς:
Απίθανα τσουρεκάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά (όλα σε θερμοκρασία δωματίου):
250 γρ. γάλα χλιαρό
200 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (ή 50 γρ. νωπή μαγιά)
60 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή βιτάμ)
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. μαχλέπι
1/4 κ.γ. κακουλέ
μαστίχα Χίου (προαιρετικά)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
600 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκια (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω στον κάδο ανάμειξης και μόλις ομογενοποιηθεί το ζυμαράκι μας, το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
Μετά πλάθουμε σε 12 μεγάλα μπαλάκια ή 20 μικρά και αφήνουμε το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί πάλι για 15 λεπτά.
Γυαλίζουμε με 1 αυγό τα τσουρέκια μας και βάζουμε σουσάμι ή φιλέ από αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα φυσικά και με το φούρνο μας.
Τόσο απλά..
Καλή σας επιτυχία!