ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι φόροι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτινάσσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης»

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πέρυσι τον Οκτώβριο, με τα νέα, αριστερά, κριτήρια πετσόκοψε στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

 Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, “έχασαν” 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν “περίπατο” οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς.

 Φέτος, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξαναχτυπά.

 Με την αύξηση κατά 22% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, την πρώτη εβδομάδα της φετινής θερμαντικής περιόδου, διαμορφώθηκε στα 0,927 ευρώ/λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι τον Οκτώβριο, ήταν 0,838 ευρώ/λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,089 ευρώ/λίτρο ή κατά 10,6%.

 Η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 133 ευρώ.

 Μια σημαντική, δηλαδή, επιπλέον μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, που έρχεται να προστεθεί στα μέτρα φοροεπιδρομής και μείωσης μισθών και συντάξεων, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, τώρα.

 Είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 1 Νοεμβρίου 2016 – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΑΡΣΥ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ)