Απ. Αβδελάς: Ερώτηση προς τον ΥπΑΑΤ σχετικά με τις Χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Απόστολος Αβδελάς, σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Η ερώτηση εστιάζει στην άμεση καταγραφή των ζημιών στην περιοχή και στους λόγους για τους οποίους δεν πέταξαν τα αεροπλάνα αντιχαλαζικής προστασίας στις ως άνω περιοχές, προκειμένου να προλάβουν την εκδήλωση του σχετικού καταστροφικού για τις τοπικές καλλιέργειες καιρικού φαινομένου.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Του:                Απόστολου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

Προς:             Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:         «Χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία»

Κύριε Υπουργέ,

Ξαφνική χαλαζόπτωση έπληξε πρόσφατα την Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών, του Δήμου Αλεξάνδρειας, της Ημαθίας. Συγκεκριμένα, επλήγησαν τα χωριά Σταυρός, Ξεχασμένη, Καβάσιλα, Παλαιό Σκυλίτσι κ.ά. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία απαιτεί από τον ΕΛΓΑ την γρήγορη κινητοποίηση για την καταγραφή των ζημιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ, προς καταγραφή των ως άνω ζημιών στις παραπάνω πληγείσες από χαλάζι περιοχές της Ημαθίας;

 

  1. Για ποιο λόγο δεν πέταξαν τα αεροπλάνα αντιχαλαζικής προστασίας στις ως άνω περιοχές, προκειμένου να προλάβουν την εκδήλωση του σχετικού καταστροφικού για τις τοπικές καλλιέργειες καιρικού φαινομένου;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Απόστολος Αβδελάς