Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης για τους δεκάδες νεκρούς αλλά και τους ζωντανούς που δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε μια χώρα ανεύθυνων

“Δεκάδες πέθαναν γιατί οι υπεύθυνοι τα έκαναν «όλα σωστά»…

Η ώρα της κρίσης ξεκινάει όμως

Ο Ελληνικός λαός έδειξε για μια φορά ακόμα την ανθρωπιά και τη φιλοτιμία του.

Οι κυβερνώντες του έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Ο Ελληνικός λαός σύσσωμος τήρησε το τριήμερο πένθος.

Οι κυβερνώντες του, αυτοί που κήρυξαν το πένθος, το είδαν απλά ως ώρα αναμπουμπούλας για να περάσουν σκανδαλώδεις τροπολογίες υπέρ ημετέρων κι ως χρήσιμο για αυτούς χρόνο για να φτιάξουν «αφήγημα» συγκάλυψης και αποφυγής των μεγάλων τους ευθυνών.

Πιστεύουν ότι δύνανται εσαεί να μας ταΐζουν σανό, και όταν το σανό τους καίγεται, νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν τη στάχτη και μας τη ρίχνουν στα μάτια.

Είναι γελασμένοι όμως.

Ως κόμμα η Δημοκρατική Ευθύνη και ως πολίτες όλοι εμείς, εννοείται, δεν πρόκειται να σωπάσουμε, ούτε να ξεχάσουμε την τραγωδία. Όπως όλοι οι Έλληνες απαιτούμε την αλήθεια και την απόδοση δικαιοσύνης.

Ζητούμε αλήθεια και δικαιοσύνη όχι μόνον για τους πολλές δεκάδες νεκρούς αλλά και για τους ζωντανούς και αγέννητους Έλληνες που δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε μια χώρα ανεύθυνων υπευθύνων, σε μια χώρα άχρηστων προνομιούχων με υψηλούς μισθούς και δύναμη αλλά καμία αίσθηση ευθύνης, σε μια χώρα αναίσχυντων και κυνικών εξουσιολάγνων κρατούντων που δρουν με μόνο τους νόμο την κομματική ομερτά και μόνη τους αξία το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Και ερωτήματα υπάρχουν πολλά και αμείλικτα, και συμπεράσματα οικτρά.

Η ώρα της πολιτικής κρίσης έφτασε και θα ακολουθήσει και η ώρα της νομικής-ποινικής διερεύνησης. Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, ζούμε σε χώρα με Σύνταγμα, νόμους και θεσμούς, τραυματισμένους μεν αλλά όχι νεκρούς. Ζούμε σε μια χώρα με Δημοκρατικό πολίτευμα όπου η Κυβέρνηση έχει την κυβέρνηση και όχι την εξουσία, η οποία δικαιωματικά τυπικά αλλά και ουσιαστικά πηγάζει από και ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Στις επόμενες μέρες, άμεσα, και στους επόμενους μήνες και χρόνια αν χρειαστεί η Δημοκρατική Ευθύνη ξεκινά να αναδεικνύει τα ερωτήματα που είναι στο μυαλό των συμπολιτών μας με πρώτους εκείνους που έπεσαν θύματα την καταστροφής και της τραγικής ανικανότητας κι αδιαφορίας των κυβερνώντων. Σκοπεύουμε να καταδείξουμε και να αποκαλύψουμε το έωλο των επιχειρημάτων αλλά και τις χυδαίες (κουτο)πονηρίες που επιχείρησαν στο επικοινωνιακό πεδίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί της κυβέρνησής του.

Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι τα δύσκολα πέρασαν για αυτούς κάνουν λάθος. Όπως κάνουν λάθος όταν πιστεύουν ότι ο Έλληνας βάζει το βόλεμα και το ρουσφέτι, που είναι πρόθυμοι απλόχερα να του το προσφέρουν ασφαλώς προς ίδιον όφελος, πάνω ακόμα κι από τον θάνατο των οικείων του. Από όλη την χυδαιότητα και την εγκληματική και προσβλητική συμπεριφορά των κυβερνώντων το μεγαλύτερο λάθος τους, η μεγαλύτερη προσβολή και τελικά το πολιτικό τους τέλος όπως θα το καταγράψει κάποτε η ιστορία είναι πρώτα απ’ όλα και πάνω απ΄ όλα ακριβώς αυτό. Ότι πρόσβαλαν τη νοημοσύνη, την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο και του τελευταίου Έλληνα πολίτη. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά είναι η εντελώς ασυγχώρητη φορά.

Η ώρα της πολιτικής κρίσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους τις έχουν ξεκινάει κι εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με όλες τις δυνάμεις μας για να γίνει αυτό σωστά και σε βάθος.

Έπεται συνέχεια…”.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Όροι πριν τον γάμο…
Επόμενο άρθροΣ. Φάμελλος: «Θα αποκαταστήσουμε άμεσα τον δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού»