Αλμυρό κέικ – Γεύση ιδιαίτερη που θα αγαπήσετε πολύ!

Αλμυρό κέικ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Σήμερα σας έχω ένα νόστιμο, πανεύκολο, γρήγορο, γευστικότατο και απίθανο αλμυρό κέικ. Ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες. Για πρωινό, απογευματινό, βραδινό, για πάρτι, για καφεδάκι με την παρέα σας και για ό,τι άλλο εσείς θέλετε!

Αλμυρό κέικ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

450 γρ. (ή 2 ½  κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

220 γρ. γάλα (ή 1 κούπα)

220 γρ. ηλιέλαιο (ή 1 κούπα)

2 αυγά

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα μας, ρίχνουμε μέσα ό,τι γέμιση θέλουμε!!

Προσωπικά έβαλα:

2 κομμένα λουκάνικα

150 γρ. γαλοπούλα σε κομμάτια

150 γρ. τυρί φέτα

150 γρ. τρίμματα από κίτρινα τυριά

λίγες ελιές κομμένες σε ροδέλες

1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

και στη μέση έστρωσα λίγα ντοματίνια για έξτρα δροσιά.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το μείγμα μας πλέον είναι έτοιμο.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Εγώ το έβαλα σε μία φόρμα, αφού έστρωσα πρώτα μία διαφάνεια, για να μου ξεφορμάρει καλύτερα.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια παναρισμένα με κεφαλογραβιέρα γεμιστά με πράσινες ελιές και ρίγανη
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2021