Αλεξάνδρεια – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ηλία Ιακωβίδη Βίντεο – Φώτο

Την κεντρική προεκλογική ομιλία της πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο εκλογικό κέντρο το οποίο στεγάζεται στα γραφεία του ΚΚΕ της οδού Βετσοπούλου, όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Ηλίας Ιακωβίδης, ενώ  για τις ευρωεκλογές μίλησε και ο  βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής. 

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε το βίντεο:

Στην αρχή της ομιλίας του ο Ηλίας Ιακωβίδης αναφέρθηκε στην επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ποντίων, καθότι η καταγωγή του είναι Ποντιακή. Εμείς οι κομμουνιστές τιμάμε αυτή τη μέρα αυτή και δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων

Στη συνέχιση της ομιλίας του αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους δημότες τα οποία είναι πολλά και άλυτα και ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ θα έρθει σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές που θέλουν το λαό παθητικό αποδέκτη των πολιτικών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε όλοι . Τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες της Αλεξάνδρειας, είναι αυτά που αφορούν την ασφάλεια, την κοινωνική περίθαλψη, την εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις καθώς και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, που συνδέονται με το επίπεδο και τους όρους ζωής του λαού και της περιοχής μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ξεπούλημα των κρατικών συνεταιριστικών οργανώσεων που απέμειναν ΕΒΖ,  ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ με την καταδίκη σε αφανισμό ολόκληρων γραμμών παραγωγής.  Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνιστεί δίπλα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται, στους νέους και τις νέες της περιοχής μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το γνωστό περιβάλλον των άλλων τεσσάρων υποψηφίων που έχουν και πολιτική σύνδεση μεταξύ τους, να έρθει και να εμποδίσει την επίλυση μιας σειράς οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Αλεξάνδρειας. Δεν πρέπει όπως τόνισε χαρακτηριστικά, να επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ξανά αυτοί που έφεραν στην χώρα και στην πόλη μας τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, διότι  κυβέρνησαν τα κόμματα τους μαζί, έφεραν τα μνημόνια μαζί και σε τοπικό επίπεδο οι συνεργασίες τους ήταν απροκάλυπτες.

Η μόνη δύναμη που είναι διαφορετική είναι αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που σε όποιους δήμους έδωσε εντολή ο λαός να αναλάβουν την διοίκηση τα κατάφεραν, με παραδείγματα τους κομμουνιστές δημάρχους σε Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία και στην Πάτρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνιστεί δίπλα στους δημότες για την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και Πρόνοιας με την ανάπτυξη στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Θα προβούμε στην κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ , των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα μειώσει τα δημοτικά τέλη και τα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμο,  καθώς και στα τιμολόγια του νερού, ενώ θα διεκδικήσει την δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση αποχέτευση άρδευση.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι εφόσον αναλάβει τη διοίκηση του δήμου θα προβεί σε μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης, καθώς και τη συντήρηση της αστικής Αγροτικής οδοποιίας με επαρκή φωτισμό, ενώ θα στηρίξει τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Θα δημιουργήσουμε δίκτυο αστικής συγκοινωνίας με σύνδεση όλων των οικισμών του δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ τους. Τέλος ο Ηλίας Ιακωβίδης ανέφερε ότι θα ενισχύσει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην περιοχή του δήμου, με βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, ενώ θα προβεί σε στήριξη και προβολή της βιβλιοθήκης και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ τόνισε κλείνοντας ο Ηλίας Ιακωβίδης σημαίνει πάλη για να ενταθεί η διεκδίκηση σε μέτρα ανακούφισης, σημαίνει απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματα μας, σημαίνει ότι εμείς θα είμαστε το εμπόδιο και όχι τα καλά παιδιά του συστήματος μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να κατασπαράξουν και άλλο τον λαό. Δεν είμαστε, ούτε θα είμαστε φρόνιμοι απέναντι στις κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους.   Θα διεκδικήσουμε μαζί και θα έχουμε αποτέλεσμα.

Στις 26 Μαΐου να μην είστε φρόνιμοι και εσείς, δείξτε τους τη δύναμή σας, τιμωρήστε τους ρίχνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια, στο ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, κάλεσε τους δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας, κλείνοντας την χθεσινή κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πόλη της Αλεξάνδρειας ο Ηλίας Ιακωβίδης.

Στην συνέχεια μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής ο οποίος τοποθετήθηκε για τις Ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι οι πολιτικές που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ οδήγησαν τους πολίτες στη σημερινή τους δεινή θέση στηρίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο και αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην χθεσινή εκδήλωση να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Φωτο: