Αλεξάνδρεια: Άρχισαν οι εργασίες επανακατασκευής του δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου. – Βίντεο – φωτό

Ένα χρόνιο πρόβλημα φαίνεται να οδεύει προς την οριστική του λύση, ενώ παράλληλα ένα μακρινό όνειρο της νεολαίας και του αθλητισμού στην Αλεξάνδρεια, φαίνεται να παίρνει σε λίγες μέρες σάρκα και οστά.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Η πολυαναμενόμενη επανακατασκευή του παλαιού και επικίνδυνου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου αναμένεται να υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, με το τεχνικό συνεργείο της αναδόχου εταιρείας να εργάζεται πυρετωδώς εδώ και λίγες μέρες. Άμεσος στόχος των εργασιών είναι η ολοκλήρωσή τους μέχρι την 19 Ιανουαρίου 2018, καταληκτική ημερομηνία με βάση την τεχνική μελέτη-επικαιροποίηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης μελέτης όσο αφορά το νέο δάπεδο, ανέρχεται στα 48.416,41 €.

Οι βελτιωτικέςεργασίες πληρούν όλα τα δεδομένα και χαρακτηριστικά ολυμπιακών προδιαγραφών και είναι:

  1. Επιμελής καθαρισμός της προγενέστερης επιφάνειας επέμβασης, εμβαδού 1230 τ.μ.
  2. Διάστρωση και επικόλληση επί του υφισταμένου δαπέδου προκατασκευασμένων ρολών ελαστικού τάπητα SBR ελάχιστου πάχους 7χιλιοστών με πολυουρεθανική κόλλα δύο συστατικών.
  3. Στοκάρισμα της προηγούμενης στρώσης με ειδικό σφραγιστικό στόκο πολυουρεθάνης δύο συστατικών, χωρίς διαλύτες, ώστε να κλείσουν οι πόροι της επιφάνειας του υποστρώματος.
  4. Έγχυση επιφανειακής στρώσης με ειδική αυτοεπιπεδούμενη πολυουρεθάνη πάχους 2 χιλιοστών, η οποία θα είναι βραδύκαυστη και δεν θα συρρικνώνεται καθόλου αφού στεγνώσει.
  5. Βαφή με πολυουρεθανικό χρώμα δύο συστατικών, υψηλής αντοχής, σε αποχρώσεις RAL επιλογής της υπηρεσίας.
  6. Γραμμογράφηση σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, με πολυουρεθανικόμχρώμα δύο συστατικών.

Επισκεφθήκαμε σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου το μεσημέρι τον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, όπου η κάμερά μας κατέγραψε στιγμιότυπα των εργασιών που γίνονται. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αλεξάνδρειας, κ. Χρήστο Καραβασίλη.

Δείτε το βίντεο:

Φωτο:

Προηγούμενο άρθροO emvolos.gr σήμερα στην ΕΡΤ 3 στην εκπομπή «Με το 3» για την κακοκαιρία στην Ημαθία
Επόμενο άρθροΤο πρώτο Canna Bar στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός – Αποκλειστική συνέντευξη με τον Διονύση Σαρμαζανίδη – βίντεο – φωτο