Αφράτα κεφτεδάκια με κους – κους – Από την Ελένη Μπρούφα

Μια από τις εύκολες συνταγές μας. Μπορείτε να σερβίρετε σκέτα, με πατατούλες, με πουρέ ή με ό,τι σας αρέσει.

Εγώ όπως θα δείτε τα συνόδευα με κουσκουσάκι!

Υλικά:

Από την Ελένη Μπρούφα

1/2 κιλό κιμά ανάμικτο(για περίπου 20 κεφτεδάκια)

1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη

1/2 ποτήρι λάδι

1 με 1 ½  ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

1 φακελάκι μπέικιν

Για το κουσκούς:

1 κούπα κουσκούσι

3 κ.σ. βούτυρο

1 κύβο από ζωμό κότας

3 ½  ποτήρια νερό

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε τα υλικά για να ζυμώσουμε τον κιμά μας. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι προσθέτουμε λάδι για να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κουσκουσάκι μας ελαφρώς να σοταριστεί.
  4. Προσθέτουμε το νεράκι μας στο όποιο έχουμε διαλύσει τον κύβο(κατά προτίμηση χλιαρό).
  5. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά μη μας κολλήσει.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι .Είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε.

 

 

Καλή σας όρεξη!!!