Αεροψεκασμός στις ρυζοκαλλιέργειες του αρδευτικού δικτύου Κλειδίου, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

Στα πλαίσια συνέχισης των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας κουνουπιών, έχει προγραμματιστεί επαναληπτικός αεροψεκασμός με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), με σκοπό την περαιτέρω άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών.

Ο επαναληπτικός αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί στις ρυζοκαλλιέργειες του αρδευτικού δικτύου Κλειδίου, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 19:00, με πτήση διάρκειας έως δύο (2) ώρες, σε ακατοίκητες περιοχές και σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από τον οικισμό Κλειδίου.

Ο αεροψεκασμός θα γίνει με ειδικού τύπου ελικόπτερο και ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι για τον ψεκασμό αυτό έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διενέργεια του αεροψεκασμού θα γίνει από την ανάδοχο εταιρία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές, με εγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο σκεύασμα. Για προληπτικούς λόγους, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμού και για επιπλέον τρεις ώρες, κρίνεται σκόπιμο να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: Παρεκκλίσεις από τα πρότυπα ΚΓΠΚ 7 και 8
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Το τουρκικό συγκρότημα «Grup Yorum» στις 8/9 στη Βαλκανική Πλατεία