Θεσσαλονίκη: Παράνομη μεταφορά δέκα Κινέζων με δύο ταξί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο

Για παράνομη μεταφορά δέκα Κινέζων συνελήφθησαν, το προηγούμενο 24ωρο, τρεις οδηγοί, στην ΠΑΘΕ, στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.

Οι διακινούμενοι επέβαιναν, ανάλογα με την περίπτωση, σε δύο ταξί κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί- ένας 47χρονος, ένας 48χρονος κι ένας 55χρονος (όλοι Έλληνες), και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δέκα Κινέζοι είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια από απροσδιόριστο σημείο των συνόρων της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ επιβιβάστηκαν στα συγκεκριμένα οχήματα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Όλοι στερούνταν άδειας εισόδου και διαμονής στην χώρα μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Να βάλει φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο αποπειράθηκε, τα ξημερώματα, 54χρονη στην περιοχή του Δενδροποτάμου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περιέλουσε με οινόπνευμα το όχημα, πλην όμως έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του, που απέτρεψε τα χειρότερα. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης που τη συνέλαβαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δανία-ΗΠΑ: Το 60% των Δανών θεωρούν τις ΗΠΑ αντίπαλο – Λιγότερο από το ένα πέμπτο θεωρούν την Ουάσινγκτον σύμμαχο

Λιγότερο από το ένα πέμπτο των Δανών συνεχίζουν να θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμμαχο της Δανίας, έναντι 60% που τις θεωρούν αντίπαλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο DR.

Η Κοπεγχάγη έχει υπάρξει ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους της Ουάσινγκτον. Οι αρχές της Δανίας συνεχίζουν να περιγράφουν τις ΗΠΑ ως τον «κοντινότερο σύμμαχο». Όμως οι φιλοδοξίες του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Γροιλανδία ανέβασε την ένταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Μόνο το 17% των Δανών απάντησε «σύμμαχο» στην ερώτηση αν θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες «σύμμαχο ή αντίπαλο». Μεταξύ των υπολοίπων, το 60% θεωρούν τις ΗΠΑ «αντίπαλο», το 20% απάντησαν «δεν γνωρίζω» και το 3% δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ δήλωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο απόκτησης της Γροιλανδίας, αυτόνομου εδάφους που ανήκει στην Δανία, μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όμως οι απειλές του βύθισαν την διατλαντική συμμαχία στην βαθύτερη κρίση της εδώ και δεκαετίες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.053 Δανούς άνω των 18 ετών κατά το διάστημα 21-28 Ιανουαρίου. Στις 17 Ιανουαρίου, χιλιάδες Δανοί διαδήλωσαν στο κέντρο της Κοπεγχάγης κάνοντας πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις βλέψεις του Τραμπ.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν νέα πορεία στην αμερικανική πρεσβεία σε μία σιωπηλή διαδήλωση που οργανώθηκε από την Ενωση των Παλαιών Πολεμιστών της Δανίας για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ υποτιμώντας τον ρόλο των μη αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Κατά την διάρκεια των 20 ετών του πολέμου στο Αφγανιστάν, που πυροδοτήθηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 44 δανοί στρατιώτες, γεγονός που φέρνει την Δανία να έχει καταγράψει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απωλειών στον πόλεμο αυτόν σε σχέση με τον πληθυσμό της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσία: Ο κόσμος θα βρεθεί “σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση” μετά την εκπνοή της ισχύος της συνθήκης New Start, εκτίμησε το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι ο κόσμος θα βρεθεί «σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση σε σχέση με πριν» με την επικείμενη εκπνοή της ισχύος της συνθήκης New Start μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

«Σε μόλις λίγες ημέρες ο κόσμος θα βρεθεί σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση από πριν. Για πρώτη φορά η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που διαθέτουν τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια, θα βρεθούν χωρίς ένα θεμελιώδες έγγραφο που θα περιορίζει και θα ελέγχει αυτά τα οπλοστάσια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αυτό είναι πολύ κακό για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε ο ίδιος.

Η συμφωνία New Start, η τελευταία συνθήκη ελέγχου των εξοπλισμών που συνδέει τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, εκπνέει στις 5 Φεβρουαρίου. Υπογράφηκε το 2010 και προβλέπει ότι κάθε πλευρά θα διαθέτει έως 800 εκτοξευτήρες και βαρέα βομβαρδιστικά και 1.550 ανεπτυγμένες επιθετικές πυρηνικές κεφαλές.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2023 ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη χωρίς ωστόσο να αποσυρθεί επισήμως από αυτήν και είχε τονίσει ότι θα συνεχίσει να σέβεται τα όρια που προβλέπει.

Τον Σεπτέμβριο του 2025 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει στην Ουάσινγκτον την παράταση κατά ένα έτος της New Start, μια πρόταση την οποία ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «καλή ιδέα». Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει οριστικά σε αυτή την πρόταση.

Ο Πεσκόφ τόνισε σήμερα ότι αυτή παραμένει στο τραπέζι: «Η ρωσική πρωτοβουλία παραμένει στο τραπέζι (…) Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση από τους Αμερικανούς». Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς πρόσφατα από το AFP, είχε απαντήσει ότι «ο πρόεδρος Τραμπ θα αποφασίσει τον δρόμο που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με βάση το δικό του χρονοδιάγραμμα».

Εξάλλου το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από την Ινδία αναφορικά με την ενδεχόμενη διακοπή από το Νέο Δελχί της αγοράς ρωσικού πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για τη σύναψη διμερούς εμπορικής συμφωνίας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει καμία ανακοίνωση από το Νέο Δελχί για το θέμα», σημείωσε ο Πεσκόφ. Χθες Δευτέρα ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι του υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία στο πλαίσιο της εμπορικής της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Στη φυλακή οδηγείται, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, 24χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 4 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό με θύμα την 22χρονη έγκυο σύζυγό του.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ύστερα από καταγγελία της 22χρονης, η οποία διανύει τον 3ο μήνα της κύησης. Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η καταγγέλλουσα περιέγραψε δύο περιστατικά σωματικής βίας, που υπέστη το τελευταίο διάστημα. Απευθυνόμενη προς το δικαστήριο ζήτησε να την προστατεύσει. «Θέλω να είμαστε μαζί, αλλά να μην με ξαναπειράξει», ανέφερε η 22χρονη.

Από την πλευρά του, ο 24χρονος, με καταγωγή από τη Συρία, αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Αγαπώ τη γυναίκα μου και δεν μπορώ μακριά της, περιμένουμε το παιδί μας», είπε στην απολογία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων: 98,2% των δειγμάτων Δεκεμβρίου 2025 εντός ορίων – Υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης και ασφάλειας στα τρόφιμα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ελέγχων για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης για τον μήνα Δεκέμβριο 2025.

Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν στα δύο επίσημα εργαστήρια ελέγχου υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων του υπουργείου: στο εργαστήριο του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και στο εργαστήριο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (ΠΚΠΦΠ&ΦΕ) Θεσσαλονίκης.

Κύρια ευρήματα (Δεκέμβριος 2025)

Συνολικά δείγματα: 274

Δείγματα από Συνοριακούς Σταθμούς Ελέγχου (ΣΣΕ): 21 (καν. (ΕΕ) 2019/1793)

Εισαγόμενα: 58 (περιλαμβάνουν και τα δείγματα από ΣΣΕ)

Εσωτερική αγορά: 216

Δείγματα με μη εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: 2

Δείγματα με υπερβάσεις σε MRLs: 5

Δείγματα με υπερβάσεις σε MRLs με πιθανή επικινδυνότητα για τους καταναλωτές: 2

Με βάση τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου 2025, το 98,2% των δειγμάτων ήταν εντός των ανώτατων νόμιμων ορίων (MRLs), επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης και ασφάλειας των τροφίμων που φτάνουν στον καταναλωτή.

Αναλυτικά αποτελέσματα (Δεκέμβριος 2025):

https://www.minagric.gr/images/stories/docs/politis/Trofima_Ygeia/December_2025.pdf

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Η υψηλή συμμόρφωση στο 98,2% τον Δεκέμβριο δείχνει ότι οι κανόνες εφαρμόζονται στην πράξη. Συνεχίζουμε με στοχευμένους ελέγχους, τεκμηριωμένη αξιολόγηση κινδύνου και άμεσες διορθωτικές ενέργειες, όπου χρειάζεται, ώστε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και να στηρίζουμε τους συνεπείς παραγωγούς και επιχειρήσεις τροφίμων».

Πλαίσιο και μεθοδολογία

Οι έλεγχοι οργανώνονται και συντονίζονται από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ. Η συμμόρφωση/μη συμμόρφωση ορίζεται με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) 396/2005 και η εκτίμηση κινδύνου για τον καταναλωτή γίνεται με το μοντέλο EFSA PRIMO (EFSAPRIMo) της European Food Safety Authority (EFSA).

Σημειώνεται ότι τα MRLs είναι τα ανώτατα νόμιμα όρια υπολειμμάτων που επιτρέπονται σε τρόφιμα, όταν τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με την ορθή γεωργική πρακτική.

Υπέρβαση MRL δεν σημαίνει αυτόματα κίνδυνο, αλλά ενεργοποιεί αξιολόγηση κινδύνου και διορθωτικές ενέργειες.

Τα αποτελέσματα όλων των μηνών του 2025 είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ:

https://www.minagric.gr/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/fytoprostateytika-071124/ypoleimatafyto/apotelesmata-elegxou-ypoleimmaton-fytoprostateftikon-proionton-se-trofima-fytikis-proelefsis-2025

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 στις 7:50 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Σ. Σίσκο στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Επίσκεψη της Συντονίστριας Γραφείου Πρωθυπουργού κας Έλενας Σώκου, της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού/ Γραφείου Μακεδονίας, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας, ανακοινώνεται ότι την 03-03-2026, ημέρα Τρίτη και περί ώρα 09:45΄επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, η Συντονίστρια Γραφείου Πρωθυπουργού κα Έλενα Σώκου.

IMG 31c7f98f35cca000afb04d5128d1e7c7 V.jpg

Η Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής κα Σοφία ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ, υποδέχτηκε και καλωσόρισε την κα Έλενα ΣΩΚΟΥ, την οποία ενημέρωσε ενδελεχώς για τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική δραστηριότητα της Σχολής, την προοπτική, τους στόχους της, τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και πορεία με μοχλό την Κατάρτιση – Επιμόρφωση και Μετεκπαίδευση.

IMG 82d83f73363f65e2ca47da3b4153bd17 V.jpg

Επίσης η κα ΣΩΚΟΥ ενημερώθηκε για την ολοκλήρωσης της μελέτης, εντός του τρέχοντος έτους, για την ανέγερση ενός κτιρίου κοιτώνων διαμονής, δυναμικότητας 122 κλινών, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Π.Ε. Ημαθίας και τονίστηκε η ανάγκη μετάβασης στην επόμενη φάση του έργου, ήτοι τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του κτιρίου.

IMG 6d2f52d5376fc0e09c6b1235f051acf2 V

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση και παρουσίαση των υποδομών της Σχολής στην κα ΣΩΚΟΥ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες υλικοτεχνικά και δεν υστερούν σε τίποτα από άλλα σύγχρονα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά κέντρα.

IMG a139d35928883ad6fcb28408b40cff87 V

Επιπλέον απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Σχολής καθώς και στο μόνιμο προσωπικό.

IMG ee2d3e17e741683595286fb35cb4e5f9 V.jpg

Ευχαρίστησε την Διοικητή της Σχολής για την εκτεταμένη και άρτια ξενάγηση καθώς δε και για τη γόνιμη συζήτηση που είχαν πάνω σε θέματα που αφορούν την αξιοποίηση όλου του κεκτημένου της εκπαιδευτικής εμπειρίας, επ΄ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Σχολή, η Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής κα  Σοφία ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ προσέφερε στην κα Έλενα ΣΩΚΟΥ αναμνηστική πλακέτα ως ενθύμιο της επίσκεψής της.

Η Διοικητής

Σοφία ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ

Αστυνομικός Διευθυντής

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας στον Υπ. Υγείας για την Ογκολογική του Μποδοσάκειου

Στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2026 παρενέβη το μέλος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» κ. Β. Καραπίντσιος, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη λέγοντας τι σκοπεύει να κάνει με την Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα με την στελέχωση της Ογκολογικής -Ακτινοθεραπευτικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, και την δημιουργία ακτινοθεραπευτικού Τμήματος.

ΑΔΩΝΙΣ4

Σαν «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» κάναμε πολλές δράσεις και ασκήσαμε πολιτική πίεση σε όλους τους φορείς Πολιτικής Εξουσίας και σε όλες τις βαθμίδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το θέμα είναι μπροστά μας και έχει ανοίξει, ας βάλει ένα χέρι να βοηθήσει και η Δημοτική Αρχή Εορδαίας αλλά και όποιος άλλος φορέας της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι για το καλό όλων μας η αναβαθμισμένη υγεία που αυτό σημαίνει ποιότητα ζωής.

ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

ΔΕΙΤΕ  το σχετικό βίντεο.

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»: Αλλαγή ημερομηνιών συνεδρίου 

Η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) ενημερώνει το κοινό ότι λόγω αλλαγών στον προγραμματισμό, το πολυθεματικό συνέδριο με τίτλο «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου 2026 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το συνέδριο θα καλύψει τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στον ελαιοκομικό τομέα, ενώ θα φιλοξενήσει τις ακόλουθες σημαντικές θεματικές ενότητες.

logo 4E

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Κλιματική Αλλαγή: Επιπτώσεις στην ελαιοκαλλιέργεια και μέτρα αντιμετώπισης.
  • Σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές και φυτοπροστασία.
  • Αρωματικοί υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων (MOAH) και επιμολυντές: Οι μεγάλες απειλές.
  • Σύγχρονες τεχνολογίες στο ελαιοτριβείο για βελτίωση των αποδόσεων και ποιότητα ελαιολάδου.
  • Οι ευεργετικές δράσεις του ελαιολάδου στην υγεία.
  • Οι προκλήσεις και το μέλλον της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς.
  • Η αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου: Εισόδημα και τιμές από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.
  • Συμπεράσματα

Η οργανωτική επιτροπή (αλφαβητικά):

  1. Δεναξά Νικολέτα-Κλειώ

Επίκουρη Καθηγήτρια Δενδροκομίας-Ελαιοκομίας στο Εργαστήριο Δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος 4Ε

E-mail: nkdenaxa@gmail.com

  1. Δημόπουλος Κωνσταντίνος

Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας & Χημείας Τροφίμων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος της 4Ε

E-mail: demopoulos@chem.uoa.gr

  1. Ζαμπούνης Βασίλης

Γεωργοοικονομολόγος, Εκδότης, Πρόεδρος 4Ε

E-mail: zampounis@olivenews.gr

  1. Πανάγου Ευστάθιος

Καθηγητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος 4Ε.

E-mail: stathispanagou@aua.gr

  1. Περδίκης Διονύσης

Καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος 4Ε

E-mail: dperdikis@aua.gr

  1. Ρούσσος Πέτρος

Καθηγητής Δενδροκομίας – Ελαιοκομίας στο Εργαστήριο Δενδροκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος 4Ε

E-mail: roussosp@aua.gr

  1. Σκόνδρας Δημήτρης

Χημικός Μηχανικός, Επιστημονικός Σύμβουλος του Κέντρου Ποιότητας Ελιάς, Μέλος 4Ε

E-mail: skondrasd@yahoo.com

Γραμματεία Συνεδρίου: Αποστολοπούλου Κατερίνα- Γλαύκη, Γεωπόνος M.Sc, Περιβάλλον & Ανάπτυξη ΕΜΠ, Επιστημονικό Προσωπικό της 4Ε.

E-mail: info@4e-olive.com

Η οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με την Άξιον Εκδοτική ως εκτελεστικό διοργανωτή, καλεί όλους τους επαγγελματίες και επιστήμονες του τομέα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά.