Μια από τις εύκολες συνταγές μας. Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα, με πατατούλες, με πουρέ ή με ό,τι σας αρέσει.
Εγώ όπως θα δείτε τα συνόδευσα με κουσκουσάκι!
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (για περίπου 20 κεφτεδάκια)
1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη
1/2 ποτήρι λάδι
1 με 1 ½ ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 φακελάκι μπέικιν
Για το κουσκούς:
1 κούπα κουσκούσι
3 κ.σ. βούτυρο
1 κύβο από ζωμό κότας
3 ½ ποτήρια νερό
1 πρέζα αλάτι
- Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε τα υλικά για να ζυμώσουμε τον κιμά μας. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
- Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι προσθέτουμε λάδι για να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κουσκουσάκι μας ελαφρώς να σοταριστεί.
- Προσθέτουμε το νεράκι μας στο όποιο έχουμε διαλύσει τον κύβο(κατά προτίμηση χλιαρό).
- Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά μη μας κολλήσει.
- Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι .Είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!