Αφράτα κεφτεδάκια απλά και γρήγορα

Μια από τις εύκολες συνταγές μας. Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα, με πατατούλες, με πουρέ ή με ό,τι σας αρέσει.

Εγώ όπως θα δείτε τα συνόδευσα με κουσκουσάκι!

Υλικά:

Μπρούφα Ελένη
Από την Ελένη Μπρούφα

1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (για περίπου 20 κεφτεδάκια)

1 κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη

1/2 ποτήρι λάδι

1 με 1 ½  ποτήρι φρυγανιά τριμμένηΑφράτα κεφτεδάκια

1 φακελάκι μπέικιν

Για το κουσκούς:

1 κούπα κουσκούσι

3 κ.σ. βούτυρο

1 κύβο από ζωμό κότας

3 ½  ποτήρια νερό

1 πρέζα αλάτι

Αφράτα κεφτεδάκια 2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε τα υλικά για να ζυμώσουμε τον κιμά μας. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι προσθέτουμε λάδι για να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε το κουσκουσάκι μας ελαφρώς να σοταριστεί.
  4. Προσθέτουμε το νεράκι μας στο όποιο έχουμε διαλύσει τον κύβο(κατά προτίμηση χλιαρό).
  5. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά μη μας κολλήσει.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι .Είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης  11 Αυγούστου 2021