Πρασοκουρκούτι από την Θεοφανή Ματοπούλου
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
Λίγη ρίγανη φρέσκη
Μισή κούπα χλιαρό νερό
1κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας λεμονοχυμό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που κοχλάζει «ζεματάμε» τα πράσα μας μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Στραγγίζουμε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι.
Αμέσως μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κατά σειρά το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, την ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη την κατσαρόλα μας για είκοσι λεπτά.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις το πρασοκουρκούτι μας αρχίσει να πήζει σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το λεμονοχυμό .
Γεύση αυθεντική μακεδονίτικη!