Ο χειμώνας δεν λέει να χτυπήσει την πόρτα μας. Ακόμη. Θα έλθει, όμως. Μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε ένα ρόφημα κατάλληλο για τις κρύες μέρες; Κι αν, ταυτόχρονα, είναι και ποτό;
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, «προσκυνούμε» το καλό κόκκινο κρασί. Οι περισσότεροι λατρεύουμε τη σοκολάτα. Όλοι, εμείς, οι πιστοί σ’ αυτές τις δύο απολαύσεις, γνωρίζουμε ότι μπορούν να «περπατήσουν αγκαζέ» προς τον ουρανίσκο μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που σιγοπίνουμε από ποτήρι με πλούσιο κόκκινο κρασί, τσιμπώντας κομματάκια μαύρης (dark) σοκολάτας.
Αναρωτήθηκε κανείς μας αν θα πρέπει να δοκιμάσουμε κόκκινο κρασί ΜΕΣΑ στη σοκολάτα;
Αναρωτήθηκε η food blogger Kylie Mitchell, από το Χιούστον, Τέξας.
Και απάντησε «ναι, να το κάνουμε!»
Κι έδωσε και συνταγή. Την οποία δοκιμάσαμε. Κι ευγνωμονούμε την Kylie.
Να, τα κλειδιά στην ευτυχία:
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα (η Kylie χρησιμοποίησε γάλα με 2% λιπαρά)
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προτείνει Cabernet Sauvignon. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά Cabernet Sauvignon.)
1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Κατ’ επιλογήν, coconut whipped cream
Οδηγίες
Σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε υπομονετικά έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Χύνουμε μέσα το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου είναι ζεστό. Σερβίρουμε σε δύο κούπες ή σε 6 με 8 μικρότερα γυάλινα ποτήρια (η Kylie συνιστά τα μικρότερα γυάλινα ποτήρια). Στην περίπτωση που επιθυμούμε, βάζουμε whipped cream, κολάρο σε αυτό το νέκταρ (η στήλη δεν το συνιστά).
Αυτή είναι η συνταγή (http://immaeatthat.com/2014/11/24/red-wine-hot-chocolate/) της Kylie, όπως την παρουσιάζει στο blog της, IMMAEATTHAT. Και όπως όλες οι συνταγές, ζητά πειραματισμούς από εμάς, τους ερασιτέχνες μαγείρους.
Εις υγείαν!
ΑΠΕ-ΜΠΕ