

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς σας προτείνουμε εύκολες, οικονομικές και εντυπωσιακές γευστικές δημιουργίες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Το παντζάρι με το στραγγιστό γιαούρτι είναι τροφές θρεπτικές και τα καρύδια με το μήλο δένουν αρμονικά με τη γεύση.
Το ροζέ είναι ένα χρώμα που θα χαρίσει λάμψη στο τραπέζι σας.
Η Βάσω πάντα πρωτοπορεί… και την ευχαριστούμε.
Σαλάτα παντζαριού ροζέ
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και σπουδαία μαγείρισσα
Υλικά για 4 άτομα
4 βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια, κομμένα σε κύβους
4-5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
Αλάτι
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
Μια κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
Μια χούφτα καρύδια, χοντροκομμένα
Μισό πράσινο μήλο, σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Για το φινίρισμα
3-4 καρύδια, κομμένα στη μέση
Μια τουφίτσα δυόσμο ή μέντα
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το γιαούρτι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το πράσινο μήλο, το σκόρδο και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε τη σαλάτα με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες περίπου.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τότε διακοσμούμε με τα υπόλοιπα καρύδια ή ακόμα και με μια τουφίτσα δυόσμο ή μέντα.



















