Συνταγή: Φασολάκια λαδερά – Από την Ελένη Μπρούφα

Φασολάκια λαδερά

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 κιλό φασολάκια πλακέ ή στρογγυλά (ό,τι προτιμάτε)

1 κρεμμύδι μέτριο τριφτό

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους

2-3 καρότα κομμένα σε φέτες

1 ποτήρι ελαιόλαδο

ντοματοχυμό

αλάτι και πιπέρι

fasolakia-laderaΕκτέλεση συνταγής:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύοντας προσθέτουμε και ένα προς ένα όλα τα υλικά μας.
  3. Αφού έχουμε προσθέσει όλα μας τα υλικά και ανακατεύοντάς τα έχουν αναμιχθεί, προσθέτουμε νεράκι τόσο, όσο να καλυφθεί το φαγητό μας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί.
  4. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανά διαστήματα ανακατεύουμε και το ελέγχουμε.
  5. Θα είναι έτοιμο όταν έχει πιει σχεδόν το ζουμάκι του. Θα έχει μείνει η μισή απ την αρχική ποσότητα ζωμού.

Καλή σας επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροMail από την Αθήνα #6 – Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)
Επόμενο άρθροΒέροια: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.