Σνίτσελ με πατάτες τηγανητές – Γεύση που ξετρελαίνει …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αρκεί ένα ωραίο κρέας χοιρινό ή ακόμα και μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σνίτσελ ονειρικό που θα το χαρεί όλη η οικογένεια.

Εμείς το δοκιμάσαμε στην Παιανία, που φημίζεται για το καλό κρέας και ο Δήμος μας έδωσε τη συνταγή. Μπορείτε να συνοδεύσετε το σνίτσελ με πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας και λαχανικών ή ρύζι.

Στη Γερμανία που είναι η πατρίδα του σνίτσελ εθιμικά το σερβίρουν πάντα με σαλάτα ξινολάχανου και είναι ακόμα πιο ανεβαστική η γεύση.

Η επιλογή δική σας.

Σνίτσελ με πατάτες τηγανητές 1

Σνίτσελ με πατάτες τηγανητές

Από το εστιατόριο Άλλοτε, Παιανία

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, χτυπημένες

Αλάτι βοτάνων (εστραγκόν, θρούμπι, ρίγανη, μέντα)

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια (μαύρο, ροζ, κόκκινο και λευκό)

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο  με 1 κ.γ. αλάτι

2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα

3/4 φλιτζανιού μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί, καβουρδισμένο και τριμμένο

Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Σνίτσελ με πατάτες τηγανητές 2

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάμε και από τις δύο πλευρές με ξύλινο σφυράκι για να σπάσουν οι ίνες και να λεπτύνει το κρέας ώστε να έχει πάχος 1 εκ.

Τις αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Βάζουμε σε 3 χωριστές πιατέλες το αλεύρι, τα αβγά και το τρίμμα ψωμιού.

Περνάμε τα σνίτσελ από κάθε πιατέλα κατά σειρά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές και φροντίζοντας να παναριστούν και στις άκρες.

Προσοχή : Το μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να πιέσουμε το κρέας στο αλεύρι ή στα τρίμματα του ψωμιού ώστε να κολλήσει πάνω περισσότερη επικάλυψη. Τινάζουμε λίγο, για να φύγει η επιπλέον ποσότητα, και τα τηγανίζουμε αμέσως.

Έχουμε ζεστάνει σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι (τέτοια ποσότητα ώστε τα σνίτσελ να κολυμπούν μέσα), χωρίς όμως να είναι καυτό, προκειμένου να μείνει η επικάλυψη τραγανή.

Τηγανίζουμε τα σνίτσελ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα με λαβίδα, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.

Προσοχή : Έτσι θα έχουμε μια ωραία τραγανή επίστρωση και μέσα το κρέας θα είναι τρυφερό.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σνίτσελ με πατάτες τηγανητές 3

Τα σερβίρουμε αμέσως, με λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού και μαϊντανό και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και διάφορα είδη σάλτσας στην άκρη του πιάτου αν θέλουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου 2025