Ένα πανεύκολο φαγητό που γίνεται φουρνιστό στη λαδόκολλα με γεύση απίθανη βουνίσια κουζίνας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέας γίδας ή τράγου ή άλλο κρέας που τραβά η όρεξή μας. Απλά το «χοντρό» όπως λέγεται το κρέας της προβατίνας θέλει περισσότερη ώρα για να ψηθεί.
Μια γευστική δημιουργία που έχει πολλά να μας διηγηθεί για την ιστορία της…
Eμείς πραγματικά απολαύσαμε την προβατίνα δίπλα στις πηγές και η Ευμορφία Στεργίου μας σερβίρει του κόσμου τα καλά…
Προβατίνα στη λαδόκολλα
Από την Πόπη Στεργίου, ταβέρνα Μάκης, Πουρί Πηλίου
Υλικά για 4 άτομα
1½ κιλό προβατίνα ή τράγο ή χοντρό, κομμένο σε μερίδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα κάνοντας ένα μασάζ στο κρέας για να πάνε τα μπαχαρικά παντού.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε το μπολ με τον τράγο.
Τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα και αν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη.
Βάζουμε το κρέας με τη λαδόκολλα σε ταψί και ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 1 ώρα και μετά κατεβάζουμε στους 200ο C για ακόμα 2 ώρες.
Βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα για να μην καούμε από τους υδρατμούς και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.