Πουτίγκα – το κορυφαίο κρεμώδες γλυκό με γεύση ξεχωριστή

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Τί κι αν πέρασαν οι γιορτές, εγώ και η γυναίκα μου η Σοφία συνεχίζουμε ακάθεκτοι να δημιουργούμε στην κουζίνα μας.

Αρχικά να σας ευχηθούμε ευτυχισμένο το νέο έτος 2025, με πολλές χαρές και προπάντων υγεία.

Έτσι για να σας γλυκάνουμε, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα σούπερ κρεμώδες γλυκό, που έφτιαξε η Σοφία και εμείς ήδη το απολαμβάνουμε στο σπίτι. Η συνταγή δική σας.

Πουτίγκα!

Ένα υπέροχο γλυκό, ελαφρύ και πεντανόστιμο.

Δημιουργία παρουσίαση δια χειρός γυναικός.

Πουτίγκα 1

Πουτίγκα

από τη Σοφία Τσαλαμπούνη δεινή μαγείρισσα

Υλικά διαδικασία:

5 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα

1 κ.γ. κανέλα

1 φακελάκι μπέικιν

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 ξύλάκι κανέλα

Γαρύφαλλο

Χυμό μισού λεμονιού

Φλούδα λεμονιού

 Βράσιμο για 3 λεπτά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε

το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Κρύο το σιρόπι και ζεστό το μίγμα.

Πουτίγκα 2

Για την κρέμα:

5 ποτήρια γάλα φρέσκο

5 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι

2 κρόκους αυγών

2 βανίλιες

50 γρ. βούτυρο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Στην κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τις βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να κοχλάσει.

Την βάζουμε σε ένα μπωλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη. Τα ενώνουμε με την κρέμα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε πάνω στη σιροπιασμένο μίγμα.

Πουτίγκα 3

Προσθέτουμε καρύδια αλεσμένα, κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 10 Ιανουαρίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2025