Συνέντευξη Τύπου Ν. Παππά στην 88η ΔΕΘ (10): “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα”

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στη Ελλάδα, είπε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση Αλαβάνου και πρόσθεσε ότι “ο κ. Αλαβάνος έχει αποχωρήσει εδώ και μία δεκαπενταετία”.

Απάντησε σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κατάκτηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, γέννημα της κυβερνητικής αλλαγής του 2015. Με την δική μας διακυβέρνηση λύσαμε ένα μείζον ζήτημα και καταστήσαμε την χώρα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η πολιτική μπήκε στον πάγο λόγω του δόγματος της ακινησίας και του δεδομένου συμμάχου. Και όταν έχεις μία αναθεωρητική δύναμη στα ανατολικά σου σύνορα, αυτό αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Αν ήταν ο Νίκος Κοτζιάς υπουργός θα είχαμε διπλωματική ανάστατωση αν γινόταν διάσκεψη για την Λιβύη δίχως την Ελλάδα. Χρειάζεται η χώρα να επιστρέψει στη ενεργηγική πολυδιάστατη πολιτική και όχι την πολιτική του δεδομένου συμμάχου”.
Για την τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη για την εξέλιξη στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Τα κόμματα είναι εθελοντικές ενώσεις πολιτών. Ο Ξενοφώντας Κοντιάδης δεν είναι μέλος του κόμματος μας, στις ευρωεκλογές συνεργάστηκε με άλλο κόμμα”. Επανέλαβε ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει εξουσίες ανέλεγκτες και μη ανακλητές.

Προηγούμενο άρθροΣενάρια για “πάγωμα” των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά