Π. Μαντάς: Καθοριστικής σημασίας η ένταξη της Κυπαρισσίας στις άγονες περιοχές κατηγορίας Α’

Η ένταξη της Κυπαρισσίας στις άγονες και προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α’ από κατηγορίας Β’, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Υγείας και σε συνέχεια των πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτελεί μιας καθοριστικής σημασίας κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του νοσοκομείου της πόλης.

Διότι είναι μια ενέργεια που δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την πλήρη στελέχωση τόσο του νοσοκομείου όσο και των υπόλοιπων μονάδων Υγείας της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό, ο συνολικός υγειονομικός χάρτης του νομού μας εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και η Μεσσηνία αποκτά για πρώτη φορά και με πιο ολοκληρωμένο τρόπο από ποτέ, τη δυνατότητα να καλύψει με επάρκεια και πληρότητα όλες τις προσφερόμενες θέσεις για το ιατρικό προσωπικό που χρειάζεται. Μέσα από την παροχή κινήτρων, ελαφρύνσεων και μοριοδότησης για κάθε ιατρό του ΕΣΥ που εργάζεται στην περιοχή.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την ενεργή του στήριξη για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχει ο τόπος μας. Διότι η συμβολή του υπήρξε καταλυτική, τόσο για το νοσοκομείο Καλαμάτας, όσο και για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά και για τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στον νομό μας.

Οφείλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου συνετέλεσαν οι συστηματικές και επίμονες πιέσεις της τοπικής κοινωνίας, των θεσμικών φορέων, καθώς και του αναπληρωτή Διοικητή κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη συνολική συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Η προσπάθειά μας όμως δεν ολοκληρώνεται εδώ. Οι ανάγκες και τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και εμείς οφείλουμε με συστηματικότητα και εγρήγορση να συνεχίσουμε να βρίσκουμε τις λύσεις που οι πολίτες χρειάζονται και ο τόπος μας απαιτεί.

Προηγούμενο άρθροΟικονομικές επιχορηγήσεις άνω των 23,2 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης από το ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροPricefox.gr: Οι 8 συχνότερες οδηγικές παραβάσεις και οι κυρώσεις τους