Μια νόστιμη και συνάμα θρεπτική γευστική δημιουργία. Η γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα χορταρικό φορτωμένο με θρεπτικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ξεχειλίζει από κάλιο, βιταμίνη Α, C.
Ανάμεσα στις θρεπτικές ουσίες είναι και η βιταμίνη Β1, Β2, Β3, φολικό οξύ, Ω3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο.
Σημαντικό είναι ότι τα 100 γρ. γλιστρίδας περιέχουν μόνον 16 θερμίδες.
Γλιστρίδα με ντομάτα και κρασί
Από τον Μανώλη Βαρδάκη, ταβέρνα «Μελίτακες» Δασάκι Πύργου, Ηράκλειο Κρήτης
Υλικά για 2 – 4 άτομα
150 γρ γλιστρίδα, κομμένη σε κομμάτια
100 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ φρέσκια ντομάτα
Λιαστή πιπεριά και ντομάτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Τρόπος παρασκευής
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε, μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τη γλιστρίδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να σοταριστεί για 2 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.