Χθες μετά το φαγητό μας, η γυναίκα μου η Σοφία κέρασε ένα υπέροχο γλυκό που έφτιαξε με τα χεράκια της.
Το γιαουρτογλυκό της ήταν τόσο υπέροχο, που της ζήτησα αμέσως τη συνταγή για να σας την παρουσιάσω.
Η συνταγή δική σας
Γιαουρτογλυκό της Σοφίας
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Μπισκότα πτι- μπερ
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική κρέμα
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα σε ένα σκεύος πλαστικό ή ταψάκι.
Πρώτη στρώση.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι και την άχνη και το στρώνουμε πάνω.
Πάλι μπισκότα
στην δεύτερη στρώση. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα και την φυτική κρέμα.
Την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και προσθέτουμε φλούδα αμυγδάλου (προαιρετικά).
Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο που του πάει πολύ ή μαρμελάδα όπως εδώ.
Καλή σας επιτυχία!