Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή

Ξεκινώντας θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση για όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Και δεν είναι άσχετα αυτά, αν σκεφτείς κανείς πόσοι υπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς πήγαν την 4η Ιουλίου στην Αμερικανική Πρεσβεία για να υποβάλουν τα διαπιστευτήριά τους. Εμείς είμαστε μακριά από πρεσβείες.

Στις εκλογές στις ΗΠΑ έχουμε τη σύγκρουση δύο κόσμων: του κόσμου του Τραμπ και του κόσμου του Μπάϊντεν. Του κόσμου του φωτός, της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, των πανανθρώπινων αξιών, της ειρήνης με τον κόσμο του δεσποτισμού, του αυταρχισμού, των ΜΚΟ, του πολέμου, της Woke ατζέντας, των υποχρεωτικοτήτων. Ήρθε η ώρα το ελληνικό κοινοβούλιο να διαλέξει με ποια πλευρά τάσσεται.

Και εσείς στη ΝΔ δεν έχετε καμμία σχέση με τον κόσμο του φωτός. Είστε το σκοτάδι και πρέπει να αλλάξετε ρώτα. Δεν μπορεί να στηρίζετε τον Μπάϊντεν που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια ειρήνη.

Πολύ μίσος εκφράζεται για τον Τραμπ. Η απάντηση στο ερώτημα: «γιατί τόσο μίσος για τον Τραμπ;» κρύβει ένα άλλο ερώτημα: «γιατί τόσο μίσος για την ειρήνη;». Η ειρήνη στον πλανήτη είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Η κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία, που οδηγεί την Ευρώπη πίσω από τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ο πανικός για τον Τραμπ φαίνεται από τις αναρτήσεις του κου Αλικάκου, η κόρη του οποίου είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ. Και ξέρετε τι λέει ο κος Αλικάκος, για την διάσωση του Τραμπ; «Τον ήπιαμε»! Ορίστε το καταθέτω στα πρακτικά. Έχω όμως ένα μήνυμα προς το κο Αλικάκο και τα Ανθελληνικά HOAXES: Ο πρώτος νόμος που θα κάνουμε ως κυβέρνηση θα αφορά εσάς. Θα σας κλείσουμε! Διότι λέτε ψέμματα συνεχώς!

Θέλω να υποβάλω μια ερώτηση προς την κυβέρνηση: σκοπεύετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Γιατί τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ το ετοιμάζουν; Σκοπεύετε να πάτε το όριο για την είσοδο ενός κόμματος στην βουλή στο 5%; Θα κατεβάσετε το όριο της αυτοδυναμίας στο 34%; Αλλά ούτε και έτσι βολεύεστε. Καλύτερα είναι να το κατεβάσετε στο 24%! Κύριοι είστε καλποθήρες και εκλογομάγειρες! Απαντήστε τώρα ποιος είναι ο σκοπός σας.

Εμείς, πάντως, ως Ελληνική Λύση, καταθέσαμε πρόταση νόμου, που προβλέπει ότι όσα κόμματα έχουν οφειλές, έχουν χρέη, σε ΔΕΗ, Τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες μεγαλύτερες από τις επιχορηγήσεις που παίρνουν, να μην τους επιτρέπεται να κατέρχονται στις εκλογές! Εμείς καταθέτουμε την πρόταση νόμου και περιμένουμε να δούμε πόσοι από εδώ μέσα θα την ψηφίσουν. Καταθέτω την πρόταση νόμου στα πρακτικά της Βουλής.

Πριν λίγες μέρες σας κατήγγειλα για εσχάτη προδοσία και βάλατε όλοι τις φωνές. Μάλιστα ζητήσατε αποδείξεις γι’ αυτό. Αφού θέλετε αποδείξεις θα τις έχετε:

-Πρώτη απόδειξη εθνικής προδοσίας: είναι αλήθεια ότι αποδυναμώνετε τα νησιά και από τους κομάντος; Είναι αλήθεια ότι στείλατε 40 Έλληνες κομάντος της Ζ ΕΜΑΚ από το Μεγάλο Πεύκο στην πόλη Ελμπλάγκ της Πολωνίας;  Έχουμε στείλει καταδρομείς στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας για να είναι έτοιμοι να εμπλακούν; Ή μήπως δεν το γνωρίζετε ότι η Πολωνία έχει βλέψεις στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας; Περιμένουμε να μας διαψεύσετε.

-Δεύτερη απόδειξη εθνικής προδοσίας: το πολεμικό ναυτικό μας ζήτησε να ελλιμενίζεται στη Σάμο. Κάτι που θα θεωρούσε κανείς εντελώς αυτονόητο, αν όχι επιβεβλημένο. Όμως αυτό που συνέβη είναι κυριολεκτικά απίστευτο: το αίτημα απερρίφθη! Αληθεύει αυτό ή όχι; Καταθέτω το σχετικό έγγραφο στα πρακτικά της βουλής.

-Τρίτη απόδειξη εθνικής προδοσίας: χθες ο φίλος σας ο Ράμα κατέθεσε στεφάνι για τους Τσάμηδες. Ο υπ.εξ. δεν αντέδρασε. Δεν εξέδωσε καμμία ανακοίνωση!

Έχω εδώ μια έκθεση της Eurostat, στην οποία αναφέρεται ότι το 2023 το 9,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα που περιείχε κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο γεύμα για χορτοφάγους κάθε δεύτερη μέρα.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό φθάνει το 38%! Είμαστε στην 5η χειρότερη θέση στην ΕΕ!

Εν τω μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια μας λέγατε ότι η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος θα φθηνήνει το ρεύμα. Ο κος Χατζηδάκης το 2020 είχε πει ότι είχαμε υψηλότερη τιμή χονδρεμπορικής σε όλη την Ευρώπη στο ρεύμα και αυτό η κυβέρνηση δεν μπορούσε να το επιτρέψει! Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ο άνθρωπος της καταστροφής, ο κος Χατζηδάκης τα έλεγε αυτά. Το νόμο για τους παρόχους ενέργειας τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με εσάς και το ΠΑΣΟΚ.  Το δικό τους νόμο εφαρμόζετε.

Φτιάξατε 5 νταβατζήδες, παρόχους ενέργειας που ληστεύουν τους Έλληνες: Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Κοπελούζος, Περιστέρης. Εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε τα ονόματά τους. Εσείς δεν τολμάτε!

Πώς γίνεται η ληστεία των Ελλήνων με το ρεύμα; Είναι πολύ απλό. Το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που διαπραγματεύεται η ΕΕ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι στο 25%. Στην Ελλάδα είναι στο 100%!

Ταλαιπωρείτε τον κόσμο με τα POS. Και τι έγινε; Οι τράπεζες είχαν έσοδα 1,8 δις ευρώ μόνο από τη χρήση των ΡOS! Καταλάβατε τώρα γιατί θέλουν να πληρώνουμε μόνο με κάρτες; Οι τραπεζίτες δεν πληρώνουν τόκο, δεν πληρώνουν φόρο, παίρνουν και τοκογλυφικά 1,8 δις.

Χθες ένας φίλος ταξίδεψε στην Ισπανία και έκανε τη διαδρομή Βαρκελώνη – Μαδρίτη με τραίνο. Από πού να το πιάσω; Από το ότι ο συρμός κινείται με 298 χλμ/ώρα και σε 2 ώρες & 50 λεπτά διανύει 600 χλμ; Από το ότι έχει δωρεάν WiFi , καφέ και κλιματισμό; Ή από το ότι το εισιτήριο στοιχίζει μόλις 34 ευρώ / διαδρομή;;

Αυτοί είστε. Είστε η κυβέρνηση των νεόπτωχων Ελλήνων, του οικονομικού μαρασμού της χώρας!

Ποια είναι η πρόταση της Ελληνικής Λύσης; Κάποτε, παλιά, συμφωνούσατε μαζί μου σε αυτό. Κάντε τώρα τη ΔΕΗ κρατική, χωρίς ιδιώτες ρεύματος. Αν θέλετε να υπάρχουν ιδιώτες ρεύματος ας υπάρχουν, αλλά να παράγουν μόνοι τους το ρεύμα και να το πουλούν στη ΔΕΗ σε φθηνή τιμή.

Εσείς έχει επιτρέψει να γίνουν παντού καρτέλ. Καρτέλ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Καρτέλ στις τράπεζες. Καρτέλ στις εταιρείες ενέργειας. Καρτέλ στις αεροπορικές γραμμές. Καρτέλ στις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Μας κυβερνά η μαφία των καρτέλ. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ελέγξει τα καρτέλ είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή!

Και σαν να μην φθάνει αυτό, ο κος Βορίδης είπε: «Δεν έχουμε κουμπί που να κάνει τους Έλληνες πλούσιους». Έχετε όμως καθώς φαίνεται το κουμπί να κάνετε τους πλούσιους πλουσιότερους!

Και μαθαίνω ότι ο κος Μητσοτάκης ζήτησε το κεφάλι του Ελπιδοφόρου! Και κατόπιν παραίνεσης του Πατριάρχη, ζητήθηκε να ξηλώσουν τη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος! Η Αστυνομία έθεσε αίτημα επίσημα στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους για σίτιση και φιλοξενία για ικανό αριθμό αστυνομικών. Θα είμαι εκεί και αν δω ΜΑΤατζή να χτυπά μοναχό θα γίνει χαμός.

Ό,τι λέμε επιβεβαιώνεται. Όσες φορές μιλήσαμε με επιχειρήματα ο πρωθυπουργός είπε ότι λέμε σαχλαμάρες.

Έλεγα για τα Τέμπη και το ξυλόλιο, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για το αντιπυρικό υγρό, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για τις ανεμογεννήτριες στα καμμένα, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για την αποψίλωση των νησιών από όπλα, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για την ακρίβεια και την πείνα που έρχεται, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για τους πολίτες που πέθαιναν εκτός ΜΕΘ, μιλούσα για τα lockdown, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Μιλούσα για τις παρενέργειες των εμβολίων, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι λέω σαχλαμάρες.

Και διαβάζω λοιπόν δημοσίευμα του POLITICO σύμφωνα με το οποίο το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν παραβίασε τους κανόνες, κρύβοντας στοιχεία από τη συμφωνία με τη Pfizer για τα εμβόλια και πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα για το συμβόλαιο αγοράς με τον Μπουρλά! Τώρα; Τώρα, λοιπόν μιλήστε μας εσείς για σαχλαμάρες.

Πριν κλείσω θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες με τα λόγια του Χρόνη Μίσιου, που με λίγα λόγια είπε αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό για την θρησκεία, την οικογένεια, την παιδεία. Είπε λοιπόν:

 «…Η παιδεία μας τελείωσε. Πρέπει να μιλάμε για εκπαίδευση και μάλιστα για εκπαίδευση τεχνικών ηλιθίων. Οι Γερμανοί έχουν έναν όρο: ότι τα πανεπιστήμιά τους παράγουν τεχνικούς ηλίθιους. Δηλ. παράγουν γραναζάκια για το σύστημα, με κάποιες γνώσεις στοιχειώδους τεχνικής. Και τα παιδιά περισσότερο συναισθάνονται. Το πρόβλημα ίσως δεν το ξέρουνε. Αλλά αντιλαμβάνονται πως οι επιλογές τους για σπουδές δεν καθορίζονται από την ανάγκη εμπραγμάτωσης του εαυτού τους, των συναισθημάτων τους, των ταλέντων τους. Αλλά από τη μια μεριά καθαρά από βιοποριστικούς λόγους, το πώς θα επιζήσουν σε αυτό το φριχτό κόσμο, για να βρούνε μια δουλειά που θα βγάζει λεφτά. Και από την άλλη αναπαράγοντας την ιεραρχία μέσα στο σύστημα, κάτω από τη θέληση των γονιών τους».

Και απευθύνομαι στους νέους: για να βρείτε τον εαυτό σας θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τον εαυτό σας. Να σκεφτείτε την Ελλάδα. Να ξέρετε ότι υπάρχει λύση και είναι η Ελληνική Λύση.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό talk 9,89
Επόμενο άρθροΨεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο αρδευτικό περιοχής Κλειδίου, το πρωινό της Πέμπτης 18 Ιουλίου