Pricefox: 8 απλοί τρόποι να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου ενόψει καύσωνα

Η ζέστη έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει χάος όταν πρόκειται για μηχανολογικό εξοπλισμό, και τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν εξαίρεση.

Για να αποφύγεις τις ζημιές από τη ζέστη στο όχημά σου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να αποφύγεις επιπλέον χρεώσεις, που σίγουρα δεν θέλεις να προκύψουν πριν τις διακοπές σου!

Το Pricefox, ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα που σε βοηθάει να βρεις την πληρέστερη μικτή ασφάλεια για το αυτοκίνητό σου, σου προτείνει 8 τρόπους για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, ώστε να αποφύγεις ζημιές και έκτακτα έξοδα.

1. Συμπλήρωσε τα υγρά του κινητήρα

Τα υγρά του κινητήρα μπορεί να εξατμιστούν με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Το ψυκτικό υγρό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της ψύξης του κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα, αλλά θα πρέπει επίσης να παρακολουθείς και τα υγρά μετάδοσης κίνησης, τα υγρά του υδραυλικού τιμονιού και τα υγρά των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ.

Μην ξεχνάς να ελέγχεις τακτικά τη στάθμη του ψυκτικού υγρού για να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητήρα.

2. Ανανέωνε τα λάδια τακτικά

Η τακτική αλλαγή λαδιών είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη διατήρηση του αυτοκινήτου σου ενόψει ενός καύσωνα. Και αν βρίσκεσαι συχνά στο δρόμο, θα πρέπει να τα αλλάζεις πιο συχνά.

3. Κάνε έλεγχο στην μπαταρία

Η μπαταρία μπορεί να γίνει πολύ ευάλωτη κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Γι’ αυτό πρέπει να ελέγχεις ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου σου είναι εντάξει πριν από την έναρξη της ακραίας ζέστης.

4. Πρόσεχε την πίεση των ελαστικών

Η πίεση των ελαστικών μπορεί να αρχίσει να αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία και να προκαλέσει ταχύτερη και άνιση φθορά των ελαστικών. Παρακολούθησε την πίεση των ελαστικών και βεβαιώσου ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τη συνιστώμενη PSI του αυτοκινήτου σου.

5. Κράτησε το αυτοκίνητό σου δροσερό

Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο χρώμα και στα δερμάτινα καλύμματα των καθισμάτων του αυτοκινήτου σου, να θερμάνουν το εσωτερικό και να συμβάλουν στην υποβάθμιση των πλαστικών στοιχείων. Η θερμότητα μπορεί, επίσης, να προκαλέσει την ταχύτερη εξάτμιση των υγρών και να επηρεάσει τη συνολική λειτουργία του οχήματός σου.

Προσπάθησε να παρκάρεις στη σκιά όταν αυτό είναι δυνατόν. Αν δεν είναι εφικτό, χρησιμοποίησε σκίαστρα παραθύρων όταν το αυτοκίνητό σου είναι ακινητοποιημένο.

Εάν το αυτοκίνητό σου αρχίσει να υπερθερμαίνεται, αυτό θα εμφανιστεί στο όργανο μέτρησης της θερμοκρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πάντα να σταματάς αμέσως και να καλείς σε βοήθεια, καθώς μπορεί να πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα που πρέπει να εξεταστεί.

6. Προστάτεψε το χρώμα του αυτοκινήτου με ειδικό κερί

Η ετήσια περιποίηση του αυτοκινήτου σου με κερί μπορεί να σε βοηθήσει να προστατεύσεις το χρώμα από τις ζημιές και τα σημάδια της υπεριώδους ακτινοβολίας, εξοικονομώντας σου χρήματα από τα επαναληπτικά βαψίματα. Το να ξαναβαφτεί το αυτοκίνητό σου μπορεί να είναι μια ακριβή επισκευή, οπότε είναι προτιμότερο να προλάβεις τη ζημιά από την πρώτη στιγμή.

7. Να είσαι προετοιμασμένος για έκτακτη ανάγκη

Το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις!

Και αν το αυτοκίνητό σου υπερθερμανθεί ξαφνικά και πάθει βλάβη, δεν θέλεις να είσαι απροετοίμαστος. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου ένα κιτ έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μερικά μπουκάλια νερού, καλώδια μπαταρίας, ανακλαστικά τρίγωνα, έναν φακό και ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

8. Να είσαι συνεπής με το service

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να σου συμβεί είναι να «μείνεις» στη μέση του δρόμου, οδηγώντας προς τον προορισμό των διακοπών σου. Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις σέρβις και να περάσεις ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητό σου πριν φύγεις, έτσι ώστε οι φετινές διακοπές σου να μην σου μείνουν αξέχαστες για τους λάθος λόγους!

Προτού ετοιμαστείς, ωστόσο, για τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες με το αυτοκίνητο, βεβαιώσου ότι έχεις πληρώσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου.

Το Pricefox.gr σε βοηθά με έξυπνες συμβουλές να ζεις οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 40% στην ασφάλεια αυτοκινήτου και έως 129€ στο λογαριασμό ρεύματος ετησίως.

Προστασία αυτοκινήτου καλοκαίρι

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις βρεφονηπιακών σταθμών
Επόμενο άρθροΙσπανία: Η κρίση κατοικιών στις ισπανικές πόλεις αυξάνει το ποσοστό των αστέγων, την ώρα που ο τουρισμός ανθεί