Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: Ψήφισμα για την αδικία στους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα!

Το ΥΠΑΙΘ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που επιβαρύνουν περισσότερο τα δικαιώματά τους!

Το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να κλείσει την πόρτα στο δικαίωμα διορισμού δεκάδων συναδέλφων που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των δύο σχολικών ετών (δηλ. από την Α΄ φάση προσλήψεων του 2022-2023 και 2023-2024), καλύπτοντας φυσικά  τις πάγιες ανάγκες και κενά στα σχολεία της χώρας.

Και αυτό γιατί το ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζει δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση, μόνον εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον 2 «πλήρη διδακτικά έτη», όπου «πλήρες» διδακτικό έτος ορίζονται για την Δευτεροβάθμια οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες (ν.4589/2019).

Όμως, τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος σχολικού έτους (2022-23) η απόφαση των προσλήψεων των αναπληρωτών αντί να ανακοινωθεί έστω την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει να προσμετριέται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου! Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης απόφασης είναι και η αφαίρεση των πολύτιμων ημερών προϋπηρεσίας.

Έτσι, στην παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων το Υπουργείο επιχειρεί να βάλει φρένο στο δικαίωμα του διορισμού τους, καθώς, όχι με δική τους προφανώς ευθύνη, για 3 ημέρες δεν συμπληρώνεται η πολυπόθητη διετία τη στιγμή όμως που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς! Πώς γίνεται λοιπόν το Υπουργείο να απαιτεί την υπηρέτηση 2 «πλήρων» διδακτικών ετών και ταυτόχρονα με απαράδεκτα τεχνάσματα να υπονομεύει την προϋπηρεσία των συναδέλφων;

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οφείλουν εδώ και τώρα να λύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                       ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Προηγούμενο άρθροΜυργιώτης Παναγιώτης: Πολλά οφείλουμε ως Εκκλησία και ως Έθνος εις τους Νεομάρτυρας.
Επόμενο άρθροΣε αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου θα στραφούν οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο !!