Κοινή ανακοίνωση Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και των βουλευτών Μανόλη Χνάρη – Χριστίνας Σταρακά, υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν έχουν τέλος τα λάθη, οι παραλήψεις, οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις και οι παρατυπίες που συνεχώς αποκαλύπτονται στον εποπτευόμενο οργανισμό του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε -το επιβεβαίωσε και η προσωρινή αλλά τελικά παρατεινόμενη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ,- ότι στο πλαίσιο ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, προέκυψε λανθασμένη πληρωμή τον Ιούλιο του 2023 η οποία αφορά σε 196.083 παραγωγούς και αντιστοιχεί σε πόσο €50.755.440,32.

Τα χρήματα αυτά σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να αφαιρεθούν από τους αγρότες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και κάποια να συμψηφιστούν με μελλοντικές πληρωμές.

Σε κάθε περίπτωση για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας του οργανισμού, αναμένουμε να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στοιχεία πληρωμών ενιαίας ενίσχυσης  του πρώτου έτους εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Στελέχους της Πρωτοβουλίας για το Παιδί στη Γερμανία με τη Mercedes-Benz, IG
Επόμενο άρθρο90,5 εκατομμύρια για την υλοποίηση του υπό-Μέτρου 2.1 Γεωργικές Συμβουλές του ΠΑΑ 2014-2022